Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κο Μάριο Σαλμά


 

 

Σήμερα 9-8-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κο Μάριο Σαλμά.  Τα θέματα που ετέθησαν και συζητήθηκαν ήταν :

 

ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ήδη ο Υπουργός,  όπως μας δήλωσε,  έδωσε εντολή στον Κο Βουδούρη και επετεύχθη μείωση της τιμής της χρέωσης ανά τηλεφώνημα (μετά και την δική μας διαμαρτυρία-παρέμβαση) και μας δήλωσε ότι θα επανέλθει και θα παρακολουθεί το θέμα,  όπως και την ποιότητα, ¨κερδοφορία¨, δυσλειτουργία που πιθανόν θα προκύψει,  καθώς και τον ανταγωνισμό.

Σχετικά με την διαφύλαξη των ευαίσθητων προσωπικών και ιατρικών δεδομένων και την συνδιαχείριση των τηλεφωνικών ραντεβού,  ο Υπουργός ήταν θετικός στην πρότασή μας,  να έχει τη δυνατότητα ο ασφαλισμένος να δίνει τον ΑΜΚΑ ή το όνομά του και να γίνει κάθε προσπάθεια διασφάλισης από τρίτους των προσωπικών του δεδομένων.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΥΥ

Αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιατροί και ασφαλισμένοι.  Κατά τον διάλογο ο Υπουργός πρότεινε πιλοτικά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά να αναλάβει τη διαχείριση και κατανομή του χρηματικού κεφαλαίου του ΕΟΠΥΥ με κλειστό προϋπολογισμό,  για την σύναψη συμβάσεων των ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά,  για τις ανάγκες της ΠΦΥ των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ 1-1-2012

Μας ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στον Κο Βουδούρη να υπογράψει την εξόφληση των οφειλών προς τους συμβεβλημένους ιατρούς ΕΟΠΥΥ έως τον Μάιο.

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1η-1-2012

Για τις οφειλές αυτές των Ασφαλιστικών Ταμείων,  κατά προτεραιότητα θα εξοφληθούν οι ιατροί από τη Δόση των 6,5 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί.

Για δε τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία,  μας ανέφερε ότι θα δώσει σε ένα μήνα ότι είχε δοθεί σε ένα εξάμηνο από την προηγούμενη Διοίκηση του Υπουργείου.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ο Υπουργός ήταν θετικός στην πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, τα φάρμακα να χορηγούνται με ιατρική συνταγή (πλην των ΜΗΣΥΦΑ) και θα εξετάσει τις προτάσεις μας.  Μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή για την κατάργηση του πιλοτικού προγράμματος,  που είχε εφαρμοστεί  (και είχαμε καταγγείλει με έγγραφό μας στις 5-7-12 με α.π. 2211)  της ¨παράλληλης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης¨ εκτός ΗΔΙΚΑ,  από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,  ΕΟΠΥΥ,  ΚΜΕΣ  κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ

Αποδέχτηκε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των εργαστηρίων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και υποσχέθηκε την διατήρησή τους,  καθώς και την ενίσχυσή τους με αναλώσιμα.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Ετέθη το θέμα του πλαφόν για τα εργαστήρια και η σημασία του για την επιβίωση των εργαστηρίων,  αλλά και του ΕΟΠΥΥ.  Για το θέμα αυτό θα έχουμε εκ νέου συζήτηση με προτάσεις.

 

 

 

Συμφωνήσαμε ότι τα θεσμικά όργανα των Ιατρών,  αλλά και η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων οργανισμών θα πρέπει να προστατεύσουν, να διαφυλάξουν και να διασφαλίσουν την περίθαλψη των Πολιτών και την αξιοπρέπεια του έργου των Ιατρών.

 

 

Όλα τα ανωτέρω τα θεωρούμε ως αρχή του διαλόγου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κο Σαλμά.  Τα θέματα και τα προβλήματα είναι πολλά και η επίλυσή τους αναγκαία.  Οι προτάσεις μας θα δοθούν σύντομα και θα αγωνιστούμε δυνατά για να επιτύχουμε τους στόχους μας,  που απορρέουν από την ανάγκη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα των πολιτών,  όσο και των ιατρών,  καθώς και τη Δημόσια Υγεία.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                          ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *