Σαράγεβο: Τρεις διανυκτευρεύσεις και άμβλωση σε ιδιωτική κλινική με αντίτιμο 600 δολάρια

Τουριστικό πρακτορείο της Κωνσταντινούπολης πρότεινε σε Τουρκάλες μία νέας μορφής τουριστική περιήγηση στο Σαράγεβο, προσφέροντάς τους εκτός από επισκέψεις στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και άμβλωση σε μία κλινική.

 

Με αντίτιμο 600 δολάρια, το πρακτορείο «Barracuda Tour Company» προσφέρει στις ενδιαφερόμενες διαμονή τεσσάρων ημερών, δηλαδή τρεις διανυκτερεύσεις, και καλύπτει τα έξοδα της άμβλωσης σε ιδιωτική κλινική του Σαράγεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεζάβισνε Νόβινε» της Μπάνια Λούκα.

 

Ο Τζεμ Πολάτογλου, ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου δήλωσε ότι τις τελευταίες 15 μέρες, 16 γυναίκες αποφάσισαν να κλείσουν το «ταξιδιωτικό πακέτο» με προορισμό τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 

Η Βοσνία είναι μία από τις χώρες, στις οποίες προσφέρεται το συγκεκριμένο πακέτο, εξήγησε ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου.

 

«Όταν κάτι είναι απαγορευμένο ή δύσκολα υλοποιήσιμο, πάντα βρίσκεται μία λύση» δήλωσε ο κ. Πολάτογλου, σημειώνοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η υπάρχουσα αγορά.

 

Εκτός από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το τουρκικό ταξιδιωτικό πρακτορείο προτείνει στις πελάτισσές του “διακοπές και άμβλωση” στην Κύπρο, τη Βρετανία και την Κριμαία. Το πιο ακριβό πακέτο φθάνει τα 800 δολάρια και το πιο φθηνό τα 370.

 

Στις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το τουριστικό πρακτορείο ζητούν από τις ενδιαφερόμενες μόνο μία γνωμάτευση γιατρού από την Τουρκία.

 

Η άμβλωση στην Τουρκία δεν είναι παράνομη, αν και για το θέμα αυτό έχουν ανοίξει συζητήσεις και διαμάχες στη χώρα.

 

Τα κίνητρα που ωθούν τις νεαρές Τουρκάλες να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να διακόψουν την εγκυμοσύνη είναι το περιβάλλον στο οποίο ζουν και τα κοινωνικά στερεότυπα με τα οποία είναι αντιμέτωπες.

 

«Ταξιδεύουν σε άλλη χώρα για να υποβληθούν σε άμβλωση, επειδή δεν θέλουν να τους κατακρίνουν η οικογένεια και οι φίλοι» εξήγησε ο κ. Πολάτογλου.
http://www.pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *