ΙΣΑ. ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ

 

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως προβλέπεται στον όρο 19 των Συμβάσεων για την Διενέργεια Ιατρικών Επισκέψεων και Εκτέλεση Ιατρικών Πράξεων που έχουν συναφθεί μεταξύ των παρόχων υγείας (ιατρών-εργαστηρίων-Πολυιατρείων) και του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός καταβάλλει ως προκαταβολή το 90% του αιτούμενου ποσού εντός 45 ημερών μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, παραπέμποντας στην διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν. 3965/2011.

Η γραμματική διατύπωση της διάταξης και του αντίστοιχου όρου της σύμβασης είναι σαφής: Αρχικά πραγματοποιείται πρόχειρος λογιστικός έλεγχος και καταβάλλεται ως προκαταβολή το 90% του αιτούμενου ποσού. Ακολουθεί η εκκαθάριση των υποβληθέντων λογαριασμών και η αποπληρωμή του υπολοίπου 10%.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε να ορίσετε χρονοδιάγραμμα δυνάμει του οποίου θα πληρωθεί το υπόλοιπο 10% αφενός των ήδη υποβληθέντων δαπανών αλλά και των δαπανών που θα υποβάλλονται εφεξής, δεδομένου ότι αυτό δεν διευκρινίζεται από μέρους σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *