40 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συνεχίζεται η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου εντός αλλά κι εκτός Αττικής, με τα κρούσματα των λοιμώξεων που προκαλεί ο ιός των κουνουπιών να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 40 και στην πλειοψηφία τους να πρόκειται για σοβαρά περιστατικά, όπως εγκεφαλίτιδες και μηνιγγίτιδες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τρεις στους τέσσερις ασθενείς που μολύνθηκαν με τον ιό εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού τους. Σε 10 περιπτώσεις αναφέρθηκε συμπτωματολογία γρίπης.

Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 23 έως 87 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών –επρόκειτο για 75χρονους με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Εξαπλώνεται ο ιός

Η κύρια εστία του ιού του Δυτικού Νείλου,  όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι η νότια Αττική, με το Παλαιό Φάληρο να κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων σοβαρών κρουσμάτων (10). Ακολουθούν ο Άλιμος (4), το Ελληνικό (3), η Καλλιθέα (2).

Οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν 140 ήπια ή χωρίς συμπτώματα κρούσματα.

Μεμονωμένοι ασθενείς έχουν εντοπιστεί επίσης στην Κύμη Ευβοίας, τη Νάουσα Ημαθίας, τη Σάμο και τη Θεσσαλονίκη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *