Συνάντηση Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου,με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

 

 

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, μετά το πέρας της οποίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία μας η οποία αναπτύχθηκε σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κυρίως στα θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και στην αντιμετώπιση ορισμένων άλλων αναγκών οι οποίες προκύπτουν σε ζητήματα λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων, της αντιμετώπισης των ναρκωτικών και των επιπτώσεων στην κοινωνία, αλλά και στον τομέα της πρόνοιας γενικότερα.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Δήμαρχο στο πλαίσιο του μνημονίου το οποίο στο παρελθόν είχε συνταχθεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας,  να επανασυστηθεί η ομάδα επαφής, η ομάδα συνεργασίας, να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες οι οποίες υπάρχουν και εν συνεχεία από κοινού να δώσουμε λύσεις προς όφελος της κοινωνίας μας, των πολιτών της Αθήνας, αλλά και συνολικά της δημόσιας υγείας».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο μη επιστροφής του claw back από φαρμακοβιομηχανίες, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι «Εγώ είμαι Υπουργός  για να εκφράζω τις θέσεις της ελληνικής Πολιτείας και να εφαρμόζω τους νόμους της Βουλής των Ελλήνων. Οι φαρμακοβιομήχανοι λένε τη θέση τους, αλλά στη χώρα υπάρχει κράτος δικαίου».

Για τις εφημερίες επισήμανε πως «Οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν οδηγίες για το πώς να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τώρα στη διάθεσή τους. Είναι σε θέση να αξιολογήσουν ποιες ειδικότητες για εφημερία είναι αναγκαίες και ποιες δε χρειάζονται».

Ενώ σε ερώτηση για τα κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου δήλωσε ότι «Εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία οποιουδήποτε πολίτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *