Απόφαση Πρόταση ΚΕΣΥΠΕ, 21/07/2011 (Δ.Υ.Πε. – Υ.Υ.Κ.Α.) διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΕΣΥ με βάση προτεινόμενες οργανικές κλίνες. Δήλωση προέδρου ΟΕΝΓΕ

Απόφαση πρόταση ΚΕΣΥΠΕ 21-7-11 κλίκ εδώ

ΔΗΛΩΣΗ

Ο κ. Λοβέρδος, εισπράττοντας την κοινωνική κατακραυγή, προσπαθεί να χορηγήσει σε μικρές δόσεις το δηλητηριώδες μίγμα περικοπών και συγχωνεύσεων, προκειμένου να οδηγήσει τους πολίτες σ΄ έναν ιδιότυπο μιθριδατισμό. Σήμερα ανακοίνωσε τις συγχωνεύσεις Διοικήσεων, καθώς και τη μείωση νοσηλευτικών κλινών κατά 11.000. Κράτησε για τις επόμενες εβδομάδες την ανακοίνωση κατάργησης Κλινικών και Τμημάτων, καθώς και πολλές ακόμη θανατηφόρες ρυθμίσεις που θα διαλύσουν στην κυριολεξία το (εναπομείναν) δημόσιο σύστημα υγείας, όπως επί παραδείγματι την παρανοϊκή «εφημερία κατά τομέα», το κλείσιμο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και την αλλαγή χρήσης αρκετών άλλων.
Ειδικά για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Με δεδομένη την κατά 30% αύξηση προσέλευσης των ασθενών στα δημόσια Νοσοκομεία είναι επιβεβλημένο ν΄ ανοίξουν αμέσως όλα τα νοσηλευτικά κρεβάτια που παραμένουν κλειστά εξαιτίας δραματικών ελλείψεων προσωπικού. Τουναντίον ο κ. Λοβέρδος, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της τρόικας, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο 11.000 κρεβατιών με βάση παραποιημένα στοιχεία και στατιστικές αλχημείες.
Ως γνωστόν, βάσει του ΠΔ 87/86 το κλείσιμο νοσοκομειακών κρεβατιών συνεπάγεται ευρείας κλίμακας απολύσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εντέλει τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη από το εγχείρημα των συγχωνεύσεων θα είναι επουσιώδη και ασήμαντα μπροστά στις βαρύτατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί πιστεύουμε ότι αυτό που απαιτείται στη σημερινή περίοδο έκρηξης της φτώχειας είναι η υγειονομική θωράκιση της χώρας, η ποιοτική ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεάν, καθολικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί από κοινού με την κοινωνία που πλήττεται από την βαρβαρότητα της κυβέρνησης συγκροτούμε ήδη Μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ακυρώσουμε στην πράξη τις ολέθριες επιπτώσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *