ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.Στο κενό η επιστράτευση των γιατρών στην Κομοτηνή

Στο κενό η επιστράτευση των γιατρών στην Κομοτηνή


Αλεξανδρούπολη, 27 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατέπεσε στο κενό η επιστράτευση των γιατρών στην Κομοτηνή

Για δεύτερη ημέρα χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κατ’ εξακολούθηση απέστειλε με δικαστικούς επιμελητές ατομικά δελτία εντολής στους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για να προσέλθουν να εργασθούν.

Πλην όμως, οι γιατροί για δεύτερη ημέρα αρνήθηκαν να υπακούσουν. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης και η ΕΙΝΟΚΥΘ εξωδίκως καλούν τον Διοικητή να σεβασθεί την κείμενη νομοθεσία. Αλλά και οι γενικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας Ιάσμου και Σαππών του αποστέλλουν σήμερα εξώδικη δήλωση με την οποία του δηλώνουν ότι δεν είναι σύννομη η αναγκαστική μετακίνησή τους για πραγματοποίηση εφημεριών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο Διοικητής ότι μόνο μια νόμιμη, λογική και ηθικά αποδεκτή επίλυση της κρίσης υπάρχει και είναι η μόνη που εναρμονίζεται με τις ανάγκες κάλυψης της περίθαλψης των πολιτών:  Έστω και με καθυστέρηση 7 μηνών, να καταβάλλει όλες τις οφειλόμενες αμοιβές στους γιατρούς ως στοιχειώδη απόδειξη ότι σέβεται τις υποχρεώσεις του ως εργοδότης.

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *