Περίεργος «πόλεμος» κατά του ΕΛΠΙΣ

Μέσα στον κυκεώνα των οικονομικών συγκυριών στη χώρα μας και μέσα στη δίνη των προβλημάτων και των συγκυριών στο Σύστημα Υγείας, κάποια νοσοκομεία, όπως το Γενικό Νοσοκομείο «Η Ελπίς» κάνουν τη διαφορά και αποτελούν αποκούμπι για τον ταλαιπωρημένο ασθενή του λεκανοπεδίου.

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, ο γνωστός βιολόγος κος Θεόδωρος Γιάνναρος, βγήκε επώνυμα σε τηλεοπτικές εκπομπές και βάζοντας πλάτη στο υπουργείο, κάλεσε όποιον χρειαζόταν φάρμακα που δεν μπορούσε να προμηθευθεί από τα φαρμακεία, να ζητήσουν βοήθεια απ’ το Ελπίς. Το παράδειγμα του συγκεκριμένου διοικητή το ενστερνίστηκαν και άλλοι διοικητές και υπήρξε άμεση αποκλιμάκωση.

Βάσει στοιχείων, πάνω από δύο χρόνια στο Ελπίς δεν υπάρχει λίστα αναμονής. Οι ασθενείς χειρουργούνται ή εξυπηρετούνται ακόμα και την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Πόσες φορές απεγνωσμένοι άνθρωποι, ακόμα και μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του ίδιου του υπουργείου δεν μπορούσαν να βρουν, για τον άνθρωπό τους, θέση σε μονάδα εντατικής θεραπείας και ύστερα από δυναμική παρέμβαση του Διοικητή του Ελπίς, ως δια μαγείας, βρισκόταν;

Πως το νοσοκομείο αυτό κατάφερε να χρησιμοποιεί γενόσημα σε ποσοστό που πλησιάζει το 60%, ενώ άλλα νοσοκομεία μετά βίας φθάνουν το 25%, και να έχει μειώσει το κόστος φαρμάκων και αντιδραστηρίων κατά 50%;

Ποτέ δεν θα μπορούσε κάποιος να ξεχάσει τη συμβολή του νοσοκομείου Ελπίς στο πρόβλημα με τους απεργούς πείνας-μετανάστες της Υπατείας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχθηκε τους περισσότερους ασθενείς, τους οποίους περιέθαλψε με επαγγελματισμό και ανθρωπιά μη επιτρέποντας την κλιμάκωση του εκρηκτικού τότε κλίματος.

Σίγουρα, αυτή τη στιγμή, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» με πληρότητα άνω του 89% με γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό να εργάζονται με αυταπάρνηση, δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο από κάποια συμφέροντα που δεν ανέχονται να τους χαλάει τα σχέδια ένα νοσοκομείο όπως το Ελπίς και με τη βοήθεια κάποιων κύκλων οι οποίοι έχουν εκπονήσει σχέδια-μελέτες απροσδιορίστου εγκυρότητας, να διαρρέουν ψεύτικα στοιχεία και να απειλούν πως θα το κλείσουν.

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *