ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣ καταγγέλλει το θράσος της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

                            Αθήνα 25-7-2012

 

 


            Η ΝΙΚΙ ΠΙΣ καταγγέλλει το θράσος της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των κυβερνητικών αρμοδίων, για την επιλεκτική αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς συγκεκριμένο κλάδο πάροχων υγείας, ενώ παράλληλα γιατροί, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, εργαστήρια, ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ και νοσοκομεία οδηγούνται σε οικονομικό θάνατο.

Προφανώς, ο ΕΟΠΥΥ και η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ δεν έχουν κατανοήσει ότι οι ιδιωτικές δομές ΠΦΥ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και ότι έχουν τεράστια λειτουργικά έξοδα και απασχολούν έμμισθο προσωπικό για να εξακολουθούν να υπάρχουν, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

Οι παλιές και νέες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, αρκετά δις ευρώ, αποτελούν σήμερα την μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Οργανισμός με ευθύνη της Διοίκησης του, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων της, βουλιάζει στα χρέη του και ψυχορραγεί. Οι δε μεγαλοστομίες των εμπνευστών και των εκτελεστών του για την δήθεν «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως ελληνικού κράτους», χάθηκαν στο ψέμα, την αναξιοπιστία και την  εξαπάτηση.

Κανένας πια δεν ενδιαφέρεται για τους ασφαλισμένους, που πληρώνουν για τις υπηρεσίες υγείας απ’ την ήδη λεηλατημένη τσέπη τους, αλλά ούτε για τους γιατρούς, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ οι παλιές οφειλές μάλλον έχουν στοιχειώσει. Οι αρμόδιοι σιωπούν, αφού πλέον χάνουν καθημερινά όλα τα στοιχήματα με την κοινωνία.

Οι απλήρωτοι γιατροί, δεν πρέπει να ελπίζουν πια σε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά και των τρεχόντων. Κι αυτό συμβαίνει λόγω της επιλεκτικής άτυπης στάσης πληρωμών. Ο περιβόητος συμψηφισμός, άρχισε κι αυτός να εκφυλίζεται, πριν καν ακόμα σχεδιαστεί.

Οι ευθύνες της Διοίκησης αλλά και των εκάστοτε πολιτικών της προϊσταμένων, είναι τεράστιες για το σημερινό κατάντημα του ΕΟΠΥΥ. Οι επαγγελματίες υγείας, κατανοούν το πρόβλημα ρευστότητας, αλλά δεν δημιούργησαν αυτοί τα τεράστια προβλήματα στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, με άμεση συνέπεια την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το γεγονός ότι, απ’ τη μια μεριά λεφτά «δεν» υπάρχουν και απ’ την άλλη, την προνομιακή μεταχείριση  συγκεκριμένων πιστωτών του ΕΟΠΥΥ έναντι των γιατρών. Είναι ολοφάνερη πλέον η σκοπιμότητα, με την οποία συνεχίζει να λειτουργεί η Διοίκησή του.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω και ν’ αλλάξει ρότα απέναντι στο ιατρικό σώμα. Να αρχίσει να αποπληρώνει τα οφειλόμενα (παλιά και τρέχοντα) τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Κυρίως όμως, να σταματήσει να παριστάνει τον διώκτη της ανομίας και να εγκαλεί τους λειτουργούς υγείας για συντεχνιακή λογική με ακραίες συμπεριφορές, αποκαλώντας τους «επιτήδειους», ενώ δια στόματος κ. Βουδούρη, «θιασώτες ενός πάρτι που τελείωσε». Γιατί θα τους θυμίσουμε πως, το πολιτικό προσωπικό είναι εκείνο που έχει συμπράξει, ανεχθεί και συγκαλύψει το διαχρονικό πάρτι συναλλαγής, διαφθοράς και ατιμωρησίας στο δημόσιο και έφερε τη Χώρα μας σ’ αυτό το χάλι και όχι οι γιατροί.

Επίσης, την καλούμε να απομακρύνει άμεσα απ’ την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τον Πρόεδρο του κ. Βουδούρη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο του κ. Σουλιώτη, ως άκρως επικίνδυνων να χειρίζονται θέματα υγείας, οικονομίας και κοινωνικής ασφάλισης. Κάθε λεπτό παραμονής τους στις θέσεις που κατέχουν, ισοδυναμεί με περαιτέρω κατεδάφιση του συστήματος υγείας, ευτελισμό και εξαθλίωση των γιατρών, καθώς και απαξίωση των ασφαλισμένων.

Τέλος, καλούμε την ηγεσία του ΠΙΣ, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. για εφαρμογή ασφαλιστικών μέτρων και άλλων δικαστικών ενεργειών κατά της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του Προέδρου του προσωπικά και ζητάμε την σύγκλιση της ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας και του Προεδρείου της ΟΕΝΓΕ υπό τον ΠΙΣ, το συντομότερο δυνατόν.

 

Ν.Ι.ΚΙ. ΠΙΣ

 

One thought to “ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣ καταγγέλλει το θράσος της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ”

  1. Μπραβο !!!

    Ανακαλυψατε την Αμερικη…
    Και τι σας φταιει αυτος ο συμπαθεστατος χοντρουλης κυριος( Κος Βουδουρης) που η δουλεια του ειναι να ψευδεται !;!;!
    Πιστευετε ακομα οτι αυτο το χανειο εχει πιθανοτητες να σωθει ;
    Υπαρχει και βραβειο στα Guinness Records για τους υπερβολικα αισιοδοξους .
    Α. αυτο διεκδικειτε ; Καλα το καταλαβα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *