Το δράμα του 52χρονου κρητικού- Ψάχνουν εντατική σε όλη την…Αθήνα!

Ένα πραγματικό δράμα βιώνει τα τελευταία 24ωρα η οικογένεια ενός Ηρακλειώτη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Ο 52χρονος Β. Μ υπέστη βαρύ εγκεφαλικό, ενώ οδηγούσε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε έναν τοίχο. Εντοπίστηκε από διερχόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν την τροχαία και το ΕΚΑΒ. Κι εδώ ξεκινά ο «γολγοθάς» της οικογένειας του.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον μετέφεραν σε αρκετά  δημόσια νοσοκομεία, όπου οι γιατροί είπαν στην κόρη του ότι ο ασθενής χρειάζεται να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, όμως αδυνατούν διότι είναι πλήρεις. Τους είπαν πως μπορούν να τον κρατήσουν γι απλή νοσήλια, αυτό όμως ισοδυναμεί με βέβαιο θάνατο. Τους συνέστησαν λοιπόν είτε να παραμείνει σε ένα κρεβάτι και να περιμένει εάν αδειάσει κάποια θέση σε μονάδα εντατικής θεραπείας με τον κίνδυνο να πεθάνει , είτε να τον μεταφέρουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η οικογένειά του χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να σώσει τον συγγενή της, αποφάσισε να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται από την Κυριακή το απόγευμα . Τα νοσήλια είναι  ένα εξωπραγματικό για τις ημέρες μας ποσό. Η οικογένεια ζητάει αυτό που δικαιούται κάθε  Έλληνας πολίτης. Δωρεάν περίθαλψη, αφού εκ των πραγμάτων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ που ζητούνται από το ιδιωτικό νοσοκομείο.

Εν έτει 2012 (!) η περίπτωση του 52χρονου αποδεικνύει περίτρανα ότι το κράτος πρόνοιας υπολειτουργεί και δη στην πρώτευσα της Ελλάδας. Αποδεικνύεται επίσης ότι άνθρωποι που δεν έχουν γέματα πορτοφόλια, διασυνδέσεις ή οτιδήποτε άλλο απαιτείται, μπορούν να πεθάνουν αβοήθητοι και χωρίς να ενδιαφερθεί κάνεις από τους κρατικούς λειτουργούς.
Τα στοιχεία του ασθενή και το νοσοκομείο που νοσηλεύεται είναι στη διάθεση του cretalive.

Το Τηλέφωνο επικοινωνίας με την οικογένειά του είναι : 6987-713161

http://cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *