Επιστολή «αγανάκτησης» των ΑμΕΑ στον Στυλιανίδη για τα προνοιακά επιδόματα

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), εκφράζοντας την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

«Για μία ακόμα φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος» αναφέρει η επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Όπως επισημαίνεται, «τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό».

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν αφενός οι δήμοι με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου – Ιουνίου 2012 στους δικαιούχους με αναπηρία και αφετέρου οι Περιφέρειες για τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος μηνός Ιουνίου στους δικαιούχους νεφροπαθείς τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένους από συμπαγή όργανα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *