Επιστολή της ΟΕΝΓΕ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κρεμαστινό(ΟΕΝΓΕ)

Προς

τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κρεμαστινό Δ.

κ. Πρόεδρε

Στις 8 Ιουλίου σας απέστειλα επιστολή μέσω της οποίας μετέφερα την παράκληση της ΟΕΝΓΕ να κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και να εκθέσει τις απόψεις της σχετικά με το μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων, για το οποίο είχε τότε ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης της Επιτροπής ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια ο κοσμήτορας της ΕΣΔΥ κ. Κυριόπουλος.

Πιστεύαμε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να ενημερωθεί σφαιρικά και ν΄ ακούσει την άποψη της ΟΕΝΓΕ, η οποία είναι διαμετρικά αντίθετη από εκείνη του υπουργείου Υγείας και μάλιστα αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που παρουσιάζονται, θεωρώντας ότι έχουν υποστεί εσκεμμένη παραποίηση.

Δυστυχώς χθες πληροφορήθηκα ότι ούτε αυτή την εβδομάδα θα κληθεί η ΟΕΝΓΕ, πράγμα που πιθανόν να γίνει την ερχόμενη. Πλην όμως αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει τις τελικές του αποφάσεις για το θέμα των συγχωνεύσεων, οπότε τυχόν πρόσκλησή μας την ερχόμενη εβδομάδα θα συνιστά κατάθεση απόψεων επί τετελεσμένων γεγονότων, πράγμα το οποίο υποτιμά τη θέση και το ρόλο της ΟΕΝΓΕ, καθώς και των νοσοκομειακών γιατρών συνολικά.
κ. Πρόεδρε

Η ΟΕΝΓΕ ήδη ενημερώνει αναλυτικά την κοινωνία και τους φορείς και θα συνεχίσει την ενημέρωση και την κινητοποίηση τους, ώστε να ακυρωθούν τα ολέθρια αποτελέσματα της κατάργησης 13.000 νοσοκομειακών κλινών και της συγχώνευσης νοσηλευτικών μονάδων κατ΄ εντολήν της τρόικας.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *