Ι.Σ.Α. Τρίπολη. Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας, προς τον Δήμαρχο για τα σκουπίδια στην πόλη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Δημόσια Υγεία

Προς τον Κύριο Δήμαρχο Τρίπολης  κ.  Ιωάννη Σμυρνιώτη

Κύριε Δήμαρχε,

έχοντας ξεπεράσει τις καθημερινές  πρακτικές-αισθητικές μας αντοχές και θεωρώντας ότι “παίζετε” πλέον  με τις υγειονομικές ανοχές,εάν δεν τις έχετε ξεπεράσει ήδη όπως εμείς φρονούμε,σας οχλούμε δημοσίως με αυτή την επιστολή  με σκοπό να σας γνωρίσουμε ορισμένες καταστάσεις και να σας προειδοποιήσουμε για άλλες.
Πρέπει να έχετε αντιληφθεί ήδη πως το σύνολο των κάδων απορριμάτων στην πόλη μας αλλά και στις τοπικές κοινότητες,είναι υπερπλήρες με σκουπίδια και παράλληλα στη μεγάλη πλειοψηφία τους διαθέτουν πέριξ τους χαρακτηριστικά λοφάκια εξαιρετικού κάλλους και αρώματος. Πρέπει επίσης να έχετε αντιληφθεί πως ο χώρος μεταφόρτωσης όπως τον αποκαλούσατε προγραμματικά έχει καταντήσει μία ακόμα ανοιχτή χωματερή με συσσωρευμένους  χιλιάδες τόνους σκουπιδιών με αποτέλεσμα τραγικό για τις γύρω καλλιέργειες και τους περίοικους. Είναι επίσης αυτονόητο ότι μεγάλη απογοήτευση και οργή προκαλεί η θέα των γεμάτων μπλε κάδων με ανακυκλώσιμο υλικό το οποίο για άγνωστους λόγους σε εμάς δεν συλλέγεται αλλά επιβαρύνει και αυτό με τη σειρά του την κατάσταση.
Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας δε θα ασχοληθούμε με την επιχειρηματική αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος από την πλευρά σας, αν και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οφείλουμε να ασχοληθούμε όμως και να ενεργήσουμε προς συμφέρον της Δημόσιας Υγείας της οποίας θεωρούμε εαυτούς , ορκισμένους  θεματοφύλακες.Σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα τραγική κατάσταση θα οδηγήσει εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως και άμεσα σε εμφάνιση λοιμωδών καταστάσεων μεταδιδόμενων  με διάφορους τρόπους (εμφάνιση τροκτικών,κουνούπια  κτλπ) με αποτέλεσμα επικινδυνο για τη ζωή και την υγεία των συνδημοτών μας.Θεωρούμε πως οι ψεκασμοί όπου και όπως γίνονται δεν δύνανται να καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο είναι και πάντα πρόσκαιρο. Σας γνωρίζουμε επίσης  πως η σειρά προτεραιότητας  αποκομιδής δε ξεκινά από το Δημαρχείο, τα σπίτια όσων διαμαρτύρονται εντονότερα ή γνωρίζουν καλύτερα κάποιους στη δημοτική αρχή.Σειρά προτεραιότητας έχουν οι παιδικοί σταθμοί τα σχολεία όταν ήταν σε λειτουργία οι αθλητικές εγκαταστάσεις  του Δήμου κτλπ.Το να φροντίζετε τέλος να υπάρχει μία ανεκτή εικόνα στο κέντρο της πόλης μας μόνο αισθήματα οργής προκαλεί κύριε Δήμαρχε…..από έξω εμφάνιση και από μέσα….άνεση έλεγαν οι παλιότεροι.
Σας καλούμε κλείνοντας να ενεργήσετε άμεσα ώστε να απομακρυνθούν όλες αυτές οι υγειονομικές βόμβες από κάθε γωνιά της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων.Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργήσουμε σύμφωνα με το νόμο προς υπεράσπιση του υπέρτατου αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

Για το Δ/Σ

Παπασταματάκης Γεώργιος

Πρόεδρος ΙΣΑ

Λίγες φωτογραφίες απο τους κάδους κατά την διαδρομή μου, από το Νοσοκομείο, μέχρι την Αλφειού 1,5 χιλιόμετρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *