Τα πάνω κάτω στην δημόσια υγεία

Η Τρόικα έρχεται και το υπουργείο υγείας είναι έτοιμο να κόψει τουλάχιστον κατά 10% την φαρμακευτική δαπάνη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υγείας Μάριο Σαλμάς στο Βήμα Fm άμεσα θα επανεξεταστούν τα νοσήλια και οι διαγνωστικές εξετάσεις ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μετατάξεις προσωπικού.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν παίζει με τα χρήματα των ασφαλισμένων. Ο ΕΟΠΠΥ θα πρέπει να νοικοκυρευτεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε  «Τοπρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να περικόψουμε τις δαπάνες. Αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα με στοχο-χρονοδιάγραμμα που αρχίζει από τη επόμενη εβδομάδα. Οι δαπάνες είναι φάρμακο, που έχουμε μια στόχευση και είμαστε μέσα στα όρια των 2,88 δις ευρώ. Να την βάλουμε μέσα στον στόχο που το πρώτο εξάμηνο φαίνεται να μην ήταν μέσα στον στόχο. Από όλες τις κατηγορίες δαπανών είτε αφορά νοσήλια σε νοσοκομεία και κλινικές, είτε αφορά σε διαγνωστικές εξετάσεις, είτε αφορά στο πόσο πληρώνονται κάποιες παροχές σε είδος , όλα αυτά θα επανεξεταστούν για να έχουμε καλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων και μπορούμε να τοκάνουμε».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το κλείσιμο ακόμα και νοσοκομείων. «Η πολιτική απόφαση που υπάρχει είναι να μην κλείσει κανένα και δεν υπάρχει αυτό το θέμα στην ατζέντα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει αύριο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=162567&catID=11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *