ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Επισχέσεις εργασίας σε Κομοτηνή και Σέρρες

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν προχωρήσει από τις 16 Ιουλίου σε αποχή από τις εφημερίες κι οποιοδήποτε έργο, διότι δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν κηρύξει, για τους ίδιους λόγους, επίσχεση εργασίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών για το μήνα Ιούλιο ανεστάλησαν και το νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργεί με ημερήσιες αναγκαστικές διαταγές εφημέρευσης, που απευθύνονται σε ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.
Μάλιστα, οι ειδικευμένοι γιατροί, με εξώδικο έγγραφό τους, κοινοποίησαν στη διοίκηση του νοσοκομείου την απόφασή τους να άρουν τη δέσμευσή τους να καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, όπως αυτή είχε εκφρασθεί από το 2008 στην κλαδική σύμβαση εργασίας που είχαν υπογράψει οι εκπρόσωποί τους με το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι αρνούνται πλέον να εργάζονται περισσότερες από 48 – 52 ώρες εβδομαδιαίως, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ισχύει και στην Ελλάδα με προεδρικό διάταγμα, εφόσον η πολιτεία έχει καταργήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση, καταπατώντας την βάναυσα και μονομερώς εδώ και δύο χρόνια.
Στο μεταξύ, οριακή είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Σερρών, όπου οι 50 από τους 80 ειδικευόμενους γιατρούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την πληρωμή των εφημεριών του πρώτου εξαμήνου του 2012. Σύμφωνα με την  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου καλύπτονται μόνο από δύο ειδικούς ιατρούς και παράλληλα έχουν να καλύψουν και τα έκτακτα περιστατικά που ξεπερνούν σε ημερήσια βάση τα 150.
Πάντως, σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Σερρών Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, στα ταμεία του νοσοκομείου ήδη βρίσκονται τα χρήματα των εφημεριών των δύο πρώτων μηνών του 2012.

http://www.makthes.gr/news/reportage/91174/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *