ΕΚΑΒ ΚΙΛΚΙΣ Δωρεά ασθενοφόρου από συνταξιούχο δασκάλα

Ένα πολύτιμο δώρο έκανε μία συνταξιούχος δασκάλα από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς. Δίνοντας ένα μάθημα στην πολιτεία, η κ. Σοφία Προκοπίδου δώρισε στο ΕΚΑΒ2 τομέα Κιλκίς ένα πετρελαιοκίνητο ασθενοφόρο τελευταίας τεχνολογίας (φωτ.), πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα, ο λόγος που το έκανε ήταν για να τιμήσει τον αδερφό της, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από περίπου έναν χρόνο.
Το ασθενοφόρο διαθέτει αναπνευστήρα, απινιδωτή και όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορέσει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, ενώ το κόστος του ανέρχεται στις 82.000 ευρώ.
«Το έκανα για τη μνήμη του αδερφού μου. Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο μνημόσυνο για τον αδερφό μου, που πέθανε πριν από έναν χρόνο», τόνισε η δωρήτρια Σοφία Προκοπίδου, κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής που οργανώθηκε προς τιμήν της.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη ευχήθηκε να μπορούσαν όλοι να κάνουν τέτοιες δωρεές και πρόσθεσε ότι είναι δώρο ζωής για το ΕΚΑΒ η συγκεκριμένη δωρεά, διότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν κι άλλα ασθενοφόρα, καθώς υπάρχει έλλειψη.
Δώρο ζωής χαρακτήρισαν τη δωρεά του ασθενοφόρου και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως είπαν, ο εξοπλισμός του είναι τόσο σύγχρονος, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε περιστατικό.

http://www.makthes.gr/news/reportage/91174/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *