ΥΓΕΙΑ Δεν εμβολιάζονται 8 στα 10 Ελληνόπουλα!

Η κατάσταση αυτή μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί, καθώς εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β.
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε χθες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, παρουσιάζοντας στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο λειτουργεί με πρωτοβουλία του ΙΣΑ και σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων, που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.
«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης λειτουργίας του, το ιατρείο προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 1.161 παιδιά, εκ των οποίων το 84% προσήλθε για δωρεάν εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 20 Αυγούστου θα αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε πέντε σημεία της Αθήνας, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους δήμους Ίλιου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου. Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από τις 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος και στο τηλέφωνο 2103847374. Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μέχρι και χθες 3.500 άτομα έχουν επισκεφθεί το Ιατρείο, εκ των οποίων το 74% ήταν  Έλληνες. Το 44% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, 46% πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αλλά και άστεγοι που διαμένουν σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι. Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας ήταν ο καρκίνος, η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ σε μικρότερες ηλικίες συνηθέστερες είναι οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

http://www.makthes.gr/news/reportage/91174/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *