Σύσκεψη για την τραγική κατάσταση στο Άσυλο Ανιάτων

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο με αντικείμενο την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Άσυλο Ανιάτων.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γεράσιμος Βουδούρης, καθώς ο Οργανισμός οφείλει 3 εκατ. ευρώ από νοσήλια ασφαλισμένων του, η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, καθώς και υπηρεσιακοί παραγόντες του υπουργείου Υγείας.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη διατεθεί από τον ΕΟΠΥΥ 300.000 ευρώ και άλλες 68.000 ευρώ από τον ΟΓΑ προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες καθώς όπως κατήγγειλε χθες η κ. Ηλιάδη, υπάρχουν ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού καθώς στερούνται βασικά είδη διατροφής, ενώ οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.

Σήμερα επίσκεψη στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς και συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ασύλου, ενώ επισκέφθηκε και συζήτησε και με τους νοσηλευόμενους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *