Yγειονομική «βόμβα» τα σκουπίδια στην Τρίπολη


Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα τους δύο τελευταίους μήνες στο Δήμο Τρίπολης, καθώς, η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στη zougla.gr η κυρία Ελένη Πίνια, κάτοικος της περιοχής εξ’ αιτίας της καθυστέρησης αποκομιδής των σκουπιδιών, έχει εμφανιστεί μεγάλος αριθμός τρωκτικών και κουνουπιών στην περιοχή με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Η zougla.gr επικοινώνησε με την κυρία Φαίη Πετράκη, υπεύθυνη του γραφείου τύπου Δήμου Τρίπολης, η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαδικαστικό θέμα που δημιουργεί κώλυμα στην αποκομιδή, καθώς ο Δήμος, όπως και οι περισσότερες περιφέρειες της Πελοποννήσου, δεν διαθέτουν χωματερή.

Επικοινωνήσαμε και με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Κώστα Παλούμη, ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει μια καθυστέρηση όσον αφορά τη μεταφορά των σκουπιδιών και είναι δύσκολη η αποκομιδή τους. Δέκα απορριμματοφόρα είναι φορτωμένα με σκουπίδια. Γίνονται, όμως, συχνά ψεκασμοί στην περιοχή.

Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Ζητούμε από τους κατοίκους λίγη υπομονή». Ο κ. Παλούμης επεσήμανε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου όπως η Καλαμάτα, η Σπάρτη και η Κόρινθος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης- Άννα Χατζηγεωργίου

http://www.zougla.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *