“Θύελλα” για τη διακοπή ρεύματος σε Άσυλο Ανιάτων

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε την Πέμπτη η ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων στην περιοχή της Κυψέλης, την ώρα μάλιστα που το ίδρυμα εκπέμπει SOS λόγων τραγικών ελλείψεων και οφειλών του ΕΟΠΥΥ και φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο.

 

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς το ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο ήταν δηλωμένο σε όνομα ιδιώτη και δεν είχε ενημέρωση ότι πρόκειται για το Άσυλο Ανιάτων, και σημειώνει ότι μόλις ενημερώθηκε αποκατέστησε με σύντομο χρόνο την ηλεκτροδότηση.

 

“Η ΔΕΗ ζητά συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών της από τους καταναλωτές, ειδικά όταν οι δραστηριότητές τους έχουν κοινωφελή χαρακτήρα” σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιχείρησης.

 

Το Άσυλο Ανιάτων Κυψέλης αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις, σε σημείο που οι 235 ασθενείς -και μάλιστα οι περισσότεροι κατάκοιτοι- έχουν φθάσει να υποσιτίζονται και να μην έχουν φάρμακα, ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς αυτό ανέρχονται σε 3 εκατ. ευρώ.

 

“Εκτός από όλα αυτά, σήμερα η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα και ο ΕΟΠΥΥ από την αρχή του χρόνου αρνείται να μας δώσει αυτά που μας οφείλει” δήλωνε σήμερα η πρόεδρος του ασύλου Μαρία Ηλιάδη.

 

Η ενέργεια της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα, έστω και για μιάμιση ώρα στο ίδρυμα, προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού και πολιτικές αντιδράσεις.

 

Μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά, ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον διοικητή της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος εξήγησε τους λόγους διακοπής της παροχής ρεύματος, όπως αναφέρονται και στην ανακοίνωση της Επιχείρησης.

 

Με τον κ. Ζερβό επικοινώνησε και ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρεται ότι “ο κ. Ζερβός του εξήγησε ότι η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα και ότι η διακοπή έγινε από λάθος καθώς ο λογαριασμός εκδιδόταν σε όνομα ιδιώτη και δεν υπήρχε πουθενά η ένδειξη ότι ο καταναλωτής ήταν το Άσυλο”.

 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφθηκε το πρωί το Άσυλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “στυγνή, ανάλγητη πρακτική, η οποία εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, των ασθενών και των απόρων” και για “πράξη που παραβιάζει ευθέως το νόμο” και ζητά να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

http://www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *