ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΚΕΠΕ Διοχέτευση στον τύπο παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

                        ΛΑΡΙΣΑ 19-7-2012


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) διοχετεύθηκαν στον τύπο παραπλανητικές πληροφορίες, όσον αφορά τις συντάξεις των υγειονομικών που δίνονται από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, καθώς και τα ποσοστά αναπηρίας τους σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Κοντολογίς, μιλούν για συντάξεις μέχρι 6.000€ (!) και για ποσοστά αναπηρίας περίπου 12% (!), ενώ αυτά στους ασφαλισμένους άλλων ταμείων κυμαίνονται περίπου στο 7%.

Ορισμένα χειραγωγημένα ΜΜΕ του κέντρου έσπευσαν με μεγάλη προθυμία να προβάλλουν τα πλαστά αυτά στοιχεία του ΚΕΠΕ, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στα ειδικά μισθολόγια των γιατρών και στις συντάξεις των υγειονομικών.

Ο Ι.Σ.Λ. καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και πρακτικές και για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνει πως το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ είναι ταμείο αυτασφάλισης και το 100% των εισφορών του τις πληρώνει ο ίδιος ο γιατρός χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους. Όσον αφορά δε την αποκαλούμενη «δεύτερη» σύνταξη που παίρνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων ή άλλων κατηγοριών έμμισθων γιατρών, αυτή είναι ξεχωριστή, με άλλες εισφορές, που πληρώνονται με την διαδικασία εργοδότη-εργαζομένου, όπως όλες οι συνταγματικά καταχωρημένες συντάξεις.

Όσον αφορά τις συντάξεις του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, για τις οποίες έγινε τόσος ντόρος εκ του πονηρού, μετά από 39 χρόνια πραγματικής εργασίας είναι: η μεν απλή 1562,10€ (μικτά), των δε μονοσυνταξιούχων (επικουρική) 2343,15€ (μικτά), ενώ μετά από 25 χρόνια πραγματικής εργασίας είναι: η μεν απλή 837,15 (μικτά), των δε μονοσυνταξιούχων (επικουρική) 1256,93€ (μικτά), προς το παρόν!

Επίσης, τα ποσοστά αναπηρίας στους υγειονομικούς, χαλκεύτηκαν από τα ίδια κέντρα παραπληροφόρησης και είναι 2,08% (επίσημα στοιχεία του ΤΣΑΥ) και όχι 12%, όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι «στρατευμένοι»

Οι μοναδικές, υψηλές συντάξεις, περίπου 5000€ (!) μηνιαία που δίνει το ΤΣΑΥ είναι αυτές σε ορισμένους παλιούς Διοικητικούς Διευθυντές του και όχι γιατρούς, που προφανώς αποτελούσαν και την εκλεκτή κομματική πελατεία διαχρονικά.

Τέλος, προειδοποιούμε τους αρμόδιους υπουργούς, ότι δεν θα ανεχθούμε, άλλη λάσπη αλλά και καμιά παρέμβαση που έχει να κάνει με διακοπή ή αλλαγή του συνταξιοδοτικού μας καθεστώτος, καθώς και του ειδικού μισθολογίου.

 

Για τον Ι.Σ.Λ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *