Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων λόγω χαρατσιού

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 3 εκατομυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υποσιτισμού στους κατάκοιτους ασθενείς και ελλείψεις βασικών φαρμάκων.

Το κερασάκι στην τούρτα; Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου.

Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, το πρωί της Πέμπτης η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

«Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο έλεος του ΕΟΠΥΥ» είπε η κ. Ηλιάδη, η οποία έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

Το Άσυλο Ανιάτων είναι Κοινωφελές Φιλανθρωπικό Ιδρυμα, το οποίο λειτουργεί χωρίς κρατική επιχορήγηση, με πόρους που προέρχονται από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ιδιωτών.

Παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι. Οι υπόλοιποι ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά και νευρολογικά προβλήματα, τα οποία χρήζουν αυξημένης φροντίδας από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η κατάσταση των ασθενών μας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα» ανέφερε η υπεύθυνη της ιατρικής υπηρεσίας του Ασύλου Ανιάτων Άννα Δανοπούλου, αφού όπως είπε στερούνται βασικά είδη τροφίμων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/i-dei-ekopse-to-revma-sto-asilo-aniaton-logo-xaratsiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *