ΘΑΣΟΣ Θέμα διακομιδής ασθενών θέτει ο δήμαρχος

 

Σοβαρό θέμα ανασφάλειας των κατοίκων αλλά και των εκατοντάδων τουριστών της Θάσου θέτει ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό διακομιδής ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Πρίνου – Θάσου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
Ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι την περασμένη Κυριακή (15-7-2012), παρά τη σαφή απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Καβάλας, υπήρξε άρνηση από την πλευρά του εφημερεύοντος ειδικού γιατρού του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης να συνοδεύσει από το λιμάνι της Κεραμωτής προς το νοσοκομείο Καβάλας ασθενή που προερχόταν από τη Θάσο. Αποτέλεσμα ήταν ο ασθενής να διακομιστεί τελικά στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας ασυνόδευτος.
Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, όταν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στο νοσοκομείο Καβάλας ασθενούς από τη Θάσο με οξύτατο καρδιακό επεισόδιο, η συμπεριφορά του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης ήταν η ίδια. Το περιστατικό τελικά διακομίστηκε με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Πρίνου, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του κατά 50%, αφού το ασθενοφόρο με έναν οδηγό και έναν από τους τρεις εφημερεύοντες γιατρούς έφυγαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και γύρισαν στις 8.00 το πρωί της Δευτέρας.

http://www.makthes.gr/news/reportage/91056/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *