Χαλκιδική: Επίσχεση εργασίας αρχίζουν οι γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου οι γιατροί της Χαλκιδικής, διεκδικώντας την αποπληρωμή όλων των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας που θα υπάρχει στο νοσοκομείο Πολυγύρου και τα κέντρα υγείας του νομού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από την έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και τις επακόλουθες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και στην υποστελέχωση των κλινικών κι άλλων τμημάτων του νοσοκομείου Πολυγύρου και των κέντρων υγείας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν με δυσκολία ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της  Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Χαλκιδικής Άρη Τσαχουρίδη, τα κέντρα υγείας λειτουργούν οριακά με μόλις δύο εφημερεύοντες, ενώ στο νοσοκομείο Πολυγύρου υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι, τέσσερις καρδιολόγοι και τέσσερις παθολόγοι, ενώ για να βγουν οι εφημερίες έρχεται δανεικός παθολόγος από τα κέντρα υγείας. Επίσης, στο κέντρο υγείας Μουδανιών έμεινε μόλις ένας παιδίατρος από τους τέσσερις που υπήρχαν, ενώ στην Κασσανδρεία δεν υπάρχει παιδίατρος.
Πάντως, οι γιατροί της Χαλκιδικής δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες από τον Ιούνιο του 2011, έχουν υποστεί περικοπές 36% στις εφημερίες Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012, ενώ δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες Απριλίου – Ιουνίου 2012.

http://www.makthes.gr/news/reportage/91056/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *