Γιατροί: «Επαίτες δωρεάν υπηρεσιών οι ασφαλισμένοι»

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών και της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Αιτία είναι η αυστηρή προειδοποίηση, με την πιθανή επιβολή κυρώσεων, που απηύθυνε η διοίκηση του Οργανισμού στους γιατρούς που δεν τηρούν τους όρους της σύμβασης και τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας.
Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη και κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ) δίνει τη δική της απάντηση, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση στη διοίκηση του Οργανισμού σχετικά με την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα συμβεβλημένα εργαστήρια.
«Ο ΕΟΠΥΥ δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις στο σκέλος των πληρωμών προς τους γιατρούς και τα εργαστήρια που έχουν συνάψει σύμβαση μαζί του, με αποτέλεσμα να απαξιώνει καθημερινά τους ασφαλισμένους του, οι οποίοι αισθάνονται ακάλυπτοι από πλευράς υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει μετατρέψει σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων του σε επαίτες δωρεάν υπηρεσιών υγείας», επισημαίνει η ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, τονίζει ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέτυχε πλήρως να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τους γιατρούς που την εμπιστεύθηκαν, καθώς ήδη χρωστά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αντί συγγνώμης ή απολογίας, απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στους γιατρούς.
«Ο Οργανισμός υπαινίσσεται αντισυμβατική συμπεριφορά των γιατρών, δίχως βεβαίως το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει αυτούς τους ισχυρισμούς και μάλλον εντασσόμενο στην προσπάθεια να υποδείξει τους ιατρούς ως υπεύθυνους για την κακοδαιμονία του Οργανισμού και όχι την παντελή έλλειψη έργου πολλών υπηρεσιών του, που κατέστησαν τον ΕΟΠΥΥ αναποτελεσματικό για τους ασφαλισμένους του και αφερέγγυο στους πιστωτές του. Πέραν αυτού, είναι προφανές ότι ναρκοθετεί την όποια προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για λειτουργική αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει η ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ και προσθέτει ότι «εάν, αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, έχετε αποδεικτικά στοιχεία για αντισυμβατικές συμπεριφορές γιατρών, πράξτε το καθήκον σας μακριά από κενές περιεχομένου εξαγγελίες».
Πάντως, σε περίπτωση που η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού, καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, «για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων σας από πιθανή αναστολή της σύμβασής μας, θα έχετε πλήρη και ακέραιη την ευθύνη».

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

www.makthes.gr

3 thoughts to “Γιατροί: «Επαίτες δωρεάν υπηρεσιών οι ασφαλισμένοι»”

  1. Αρχισαν τα οργανα …
    Αγαπητοι συναδελφοι ηταν επομενο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ να ακολουθησει τα χναρια του Ο.Π.Α.Δ !
    Μηπως ξεχασατε τις πρακτικες του πρωην οργανισμου τα τελευταια χρονια ; Ολο διευκρινησεις ,αλλαγες στις σφραγιδες ,απειλες και αλλα καραγκιοζιλικια για να αποφευγει να τηρει τις υποχρεωσεις του !
    Εσεις τι περιμενατε ,οτι θα αλλαζε ο Μανωλιος επειδη εβαλε τα ρουχα του αλλιως !;!;!
    Οταν ολοι οι υπολοιποι επιμεναμε να μην γινουν συμβασεις με αυτο το εκτρωμα ,εσεις “ποιουσατε την νησσαν” και πρατατε του κεφαλιου σας !
    Η θεραπεια αυτης της χωρας (γιατι ειναι πραγματικα αρρωστη) ειναι μια.Δεν φταιει η οικονομικη κριση ,οπως βλακωδως πιστευουμε ολοι !
    Πρεπει να αδειασει η χωρα απο τους κατοικους και ΟΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!
    Με τον ιδιο πληθυσμο ,ο οποιος επιμενει να εκλεγει τους ιδιους αχρηστους εκπροσωπους (και επειδη οι ηγεσιες αντικατοπτριζουν την ποιοτητα του ιδιου του λαου) δεν προκειται να αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ !
    Λυπαμαι ,γιατι ,ενω γεννηθηκα Ελληνας ,αυτοι οι ανικανοι που την κυβερνουν ,μαζι με αυτους που τους εκλεγουν ,με αναγκαζουν να γινω ο χειροτερος εχθρος της…

  2. Δυστυχώς, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι τελείως αναξιόπιστη. Χρησιμοποιώντας άθλιες μεθοδεύσεις και συκοφαντικές ανακοινώσεις προσπαθεί να αποφύγει την ανάληψη των υποχρεώσεών της. Αδιαφορώντας για τους νόμους και το πλαίσιο που η ίδια έθεσε δηλ. την πληρωμή των ιατρικών πράξεων εντός 45 ημερών, αδιαφορεί και για το κοινωνικό σύνολο και για τους λειτουργούς της Υγείας. Είναι πολλαπλά επικίνδυνη και η συμπεριφορά της ποινικά κολάσιμη. Έπρεπε ήδη να έχει επέμβει η Δικαιοσύνη, για το σύνολο των ενέργειών της…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *