Συνάντηση σε εχθρικό κλίμα(Μatrix 24)

Ολιγόλεπτη, σε ένα αρνητικό έως και εχθρικό κλίμα, αλλά και σε αίθουσα χωρίς κλιματισμό, συναντήθηκαν νοσοκομειακοί γιατροί και υπουργός Υγείας.

 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σχέση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αποδεικνύεται και από τη μεταξύ τους συνάντηση. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), στη συνάντηση που προγραμματίστηκε με τον Υπουργό για να εκθέσουν τα δεκάδες προβλήματα του κλάδου και του νοσοκομειακού χώρου, το κλίμα ήταν εχθρικό, η διάρκεια της συζήτησης ολιγόλεπτη και το ύφος του Υπουργού κάτι παραπάνω από αρνητικό. Μάλιστα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα που θύμιζε αποθήκη και μάλιστα χωρίς κλιματισμό!

Οι απαντήσεις του Υπουργού για τα ατελείωτα προβλήματα των νοσοκομείων και των γιατρών «δεν διήρκησαν πάνω από 4 λεπτά», περιγράφει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας και ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία «διάθεση διαλόγου και δέσμευσης για επίλυση των ζητημάτων που έθεσε η ΟΕΝΓΕ». Μάλιστα, ο κ. Λυκουρέντζος αρνήθηκε να υποσχεθεί ή να δεσμευθεί για οτιδήποτε, λέγοντας πως εν καιρώ θα ενημερωθούν για τις ενέργειες και τις προθέσεις του.

Με τα προβλήματα να εκτείνονται από τις εφημερίες, το ιατρικό μισθολόγιο, τις ελλείψεις γιατρών και την ελλιπή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων έως την τραγική κατάσταση του
ΕΟΠΥΥ, το συνταξιοδοτικό και το ζήτημα του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος στο «Αγ. Σοφία», η στάση του Υπουργού οδηγεί τους γιατρούς σε αντίδραση με τα μέλη της ΟΕΝΓΕ να καλούν τους συναδέλφους τους να οργανωθούν και δεν αποκλείεται σύντομα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *