Στάση 11-3 στα νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη (11 π.μ. – 3 μ.μ.) σε όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στο «επιχειρησιακό σχέδιο ανασύνταξης του ΕΣΥ».

Η ΟΕΝΓΕ «καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με το “επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ” επισημοποιεί την πλήρη αδιαφορία της για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγκαταλείπει όλες τις εξαγγελίες της για τη στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

»Διευκολύνει ουσιαστικά τη συρρίκνωση και κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επιδείνωση της πρόσβασης των πολιτών στο ΕΣΥ την ώρα που η χρησιμότητά του στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη, στον βωμό της συμμόρφωσης στις υποδείξεις των ξένων επικυρίαρχων.

»Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι αυτό που απαιτείται στη σημερινή περίοδο έκρηξης της φτώχειας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας είναι η υγειονομική θωράκιση της χώρας, η ποιοτική ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεάν, καθολικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *