Καμπάνα σε γιατρό για θάνατο 5χρονου

Παιδίατρος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, κατηγορούμενη ότι δεν διέγνωσε σκωληκοειδίτιδα σε πεντάχρονο αγόρι, με συνέπεια να πάρει εξιτήριο και να χάσει τη ζωή του. Οι γιατροί είχαν μεταφέρει στους γονείς ότι το παιδί έπασχε από γαστρεντερίτιδα και τους καθησύχασαν.

Του Κώστα Καντούρη
Το άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου 2007, οκτώ ώρες αφού πήρε εξιτήριο από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τόσο η ιδιώτης παιδίατρος της οικογένειας όσο και η υπεύθυνη γιατρός της κλινικής του νοσοκομείου δεν φρόντισαν όπως έπρεπε τον πεντάχρονο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Η ιδιώτης παιδίατρος, την οποία είχαν ενημερώσει αμέσως οι γονείς, κρίθηκε αθώα χθες από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς αναγνωρίστηκε πως συνέστησε τη μεταφορά του πεντάχρονου σε νοσοκομείο, παρότι δεν το εξέτασε.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Όλα ξεκίνησαν στις 29 Μαΐου όταν το παιδί παρουσίασε υψηλό πυρετό και οι γονείς του τηλεφώνησαν αμέσως την παιδίατρό του, λέγοντας ότι ο πεντάχρονος «υπέφερε και από πόνους σε σημείο που να λυγίζει τα γόνατά του». Η παιδίατρος εκτίμησε τηλεφωνικά ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες και οι γονείς του τηλεφώνησαν πάλι στην παιδίατρο στις 2 Ιουνίου, λέγοντας ότι ο πυρετός και οι πονόκοιλοι επέμεναν, εκφράζοντας την ανησυχία τους. Τότε η παιδίατρος του συνέστησε να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο Λοιμωδών, όπου εξετάστηκε στην παιδιατρική κλινική.

ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ
Το παιδί έμεινε στο τμήμα βραχείας νοσηλείας της κλινικής για διάστημα πέντε ωρών, αφού οι γιατροί κατέληξαν ότι πάσχει από γαστρεντερίτιδα. Μάλιστα δίνοντας εξιτήριο, συνέστησαν να ενυδατώνεται και να υποβληθεί σε επανέλεγχο. Οκτώ ώρες αργότερα και αφού επέστρεψε σπίτι του, το παιδί παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό, ενώ έχανε και τις αισθήσεις του. Οι γονείς του κάλεσαν μονάδα του ΕΚΑΒ, αλλά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είχε χάσει τη ζωή του.
Στην απολογία της η παιδίατρος του νοσοκομείου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, εκτιμώντας πως η σκωληκοειδίτιδα προέκυψε αφού έφυγε από το νοσοκομείο.

http://www.makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *