Η γυμνή αλήθεια μιας ακρωτηριασμένης αθλήτριας

Η 23χρονη κωπηλάτης Οξάνα Μαστερς, τα πόδια της οποίας ακρωτηριάστηκαν όταν ήταν παιδί, φωτογραφίζεται γυμνή για το ESPN Body 2012 και αποκαλύπτει τη γυμνή της αλήθεια…

Η Οξάνα ποζάρει με βλέμμα γεμάτο αυτοπεποίθηση, με το καλογυμνασμένο κορμί της και τα τατουάζ της σε πρώτο πλάνο. Η αυτοπεποίθηση μιας νεαρής γυναίκας που έχει επιβιώσει από έναν εφιάλτη.

Η Ουκρανή αθλήτρια αποκαλύπτει στο περιοδικό ότι της είναι πολύ δύσκολο να φάει και μπορεί να περάσει μέρες ολόκληρες χωρίς τροφή, καθώς μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο όπου το φαγητό ήταν περιορισμένο.

“Έχοντας μεγαλώσει σε ένα ορφανοτροφείο στην Ουκρανία όπου δεν υπήρχε και πολύ φαγητό, μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς να φάω διότι δεν σκεφτομαι το φαγητό. Το μυαλό, για να σε προστατέψει, μαθαίνει να μην δίνει προσοχή στο αίσθημα της πείνας”, λέει.
“Για μένα η τροφή είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα”.

Η νεαρή κωπηλάτης υιοθετήθηκε στα 7 της χρόνια και μετακόμισε στο Κεντάκυ.
Όπως αποκάλυψε στον σταθμό KLTV η αναπηρία της οφείλεται στην έκθεση σε ραδιενέργεια από έναν πυρηνικό σταθμό κοντά στο χωριό που γεννήθηκε.

“Γεννήθηκα με πόδια αλλά παραμορφώθηκαν σε μεγάλο βαθμό… Στο χωριό μου ήταν πολύ συχνές οι διαρροές ραδιενέργειας”.
Η Οξάνα υπέφερε από τους πόνους λόγω της παραμόρφωσης γι αυτό και τα πόδια της έπρεπε να ακρωτηριαστούν.
Όταν ενσωματώθηκε στη νέα της οικογένεια, η μητέρα της την ενθάρρυνε να ασχοληθεί με την κωπηλασία. Σύντομα ερωτεύτηκε το νερό και το άθλημα.

Τώρα προετοιμάζεται για την Παραολυμπιάδα, που θα λάβει χώρα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2012 στη Βρετανία, και η προπόνηση διαρκεί σχεδόν όλη μέρα, αλλά η ίδια το απολαμβάνει και ανυπομονεί να διαγωνιστεί.

Το δίδυμό της στην κωπηλασία, ο Ρομπ Τζόουνς, έχασε τα πόδια του από έκρηξη στο Αφγανιστάν το 2010.
Οι δυο τους κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Σερβία και πήραν το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

“Οι Παραολυμπιάδα είναι ο μεγάλος μου στόχος. Προπονούμαι γι αυτό επί 6 χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ. Προφανώς, χαμογελάω σαν μεγάλο χαζό παιδί!”, καταλήγει η Οξάνα

www.gkourou.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *