Τροφές για αψεγάδιαστο δέρμα

 

Κάποια τρόφιμα είναι πολύ καλά για το δέρμα σου. Μπορούν να ενυδατώσουν τον οργανισμό από μέσα προς τα έξω, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του σώματος & ακόμα περισσότερο στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία (χωρίς να ξεχνάς το αντηλιακό).

 

Ντομάτες

Το λυκοπένιο – αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες – παρέχει προστασία από τον ήλιο & βοηθά στη μείωση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν γήρανση στο δέρμα. Πρόσφατη μελέτη στη Γερμανία έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου σχετίζονται με μειωμένη τραχύτητα στο δέρμα.

 

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα & καλά λιπαρά. Το ολεϊκό οξύ – κύριο λίπος του – μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων & στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Ερευνητές από το Ισραήλ παρατήρησαν ότι τα εκχυλίσματα αβοκάντο μείωσαν σημαντικά την καταστροφή από τη UVB ακτινοβολία & τη φλεγμονή σε ανθρώπινα δερματικά κύτταρα.

 

Σπανάκι

Είναι ιδανική πηγή βιταμινών, μετάλλων & αντιοξειδωτικών. Σύμφωνα με 11ετή μελέτη στην Αυστραλία, τα άτομα που κατανάλωναν σπανάκι 3φορές/εβδ. είχαν 55% λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που βοηθά στην παραγωγή ελαστίνης & κολλαγόνου, δύο πρωτεΐνες που προλαμβάνουν την εμφάνιση της γήρανσης & βελτιώνουν την υγεία του δέρματος συνολικά.

 

Σολομός

Τα ω-3 λιπαρά του σολομού τρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες, οι οποίες βοηθούν στη φρεσκάδα του δέρματος & στη μείωση των λεπτών γραμμών. Επίσης μειώνουν την υπερέκκριση του σμήγματος προσλαμβάνοντας την ακμή. Περιέχει ακόμα σελήνιο που βοηθά στην προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας & βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

Πράσινο τσάι

Εκτός από αποθήκη αντιοξειδωτικών, το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες που προστατεύουν το δέρμα από την επικίνδυνη UV ακτινοβολία & βελτιώνουν τη συνολική ποιότητα του δέρματος. Επίσης είναι διουρητικό καθώς συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το δέρμα.

 

Καρπούζι

Φρούτα & λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε νερό – καρπούζι, ροδάκινα, σέλινο – συμβάλλουν στην πρόληψη δερματικών προβλημάτων όπως έκζεμα, ψωρίαση & μπορούν να μειώσουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Νερό

Μη ξεχνάς το νερό που όχι μόνο χαρίζει λάμψη στο δέρμα διατηρώντας την αιματική ροή αλλά επίσης προωθεί & την αποβολή τοξινών από το δέρμα & την κυκλοφορία. Η καλή ενυδάτωση τροφοδοτεί τα δερματικά κύτταρα καθώς διατηρεί το δέρμα σφριγηλό & καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων. Πίνε λοιπόν αρκετό νερό όλη την ημέρα & μια γουλιά πριν κοιμηθείς. Αν είσαι αφυδατωμένος στο ύπνο, το σώμα τραβάει νερό από τα δερματικά κύτταρα & το πρωί ξυπνάς με θαμπό δέρμα.

 

Vaso Dede vasodede@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *