ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛ κ. Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


 

          Το θράσος των κυβερνητικών αρμοδίων, με το να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα για πολλούς μήνες, είναι απίστευτο!

Η απαξίωση ενός κλάδου, που αισθάνεται υπόλογος στον όρκο του και εργάζεται χωρίς να αμείβεται, έχει πλέον παγιοποιηθεί. Δυστυχώς ο εκάστοτε Υπουργός θεωρεί πλέον τους γιατρούς δεδομένους και απαξιώνει τόσο τους ίδιους, όσο και την εργασία τους, ρίχνοντας λάσπη με τον ανεμιστήρα, υποβοηθούμενος φυσικά στο έργο αυτό και από ορισμένα κεντρικά ΜΜΕ. Η διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου σ’ όλο το μεγαλείο της!

Απ’ τη μια μεριά απλήρωτοι γιατροί του ιδιωτικού τομέα από παλιές και νέες οφειλές, απλήρωτα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ και νοσοκομεία του ΕΣΥ. Απλήρωτες οι εφημερίες στο ΕΣΥ, τσεκούρι στο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών. Απομάκρυνση αποπληρωμής παλιών οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έστω και κουρεμένα, κοροϊδία μάλλον ο συμψηφισμός, λέξη που αρχίζει πλέον να εκφυλίζεται κι αυτή πριν καν αρχίσει, σαν την «επαναδιαπραγμάτευση».

Απ’ την άλλη μεριά, επιταγές σφραγισμένες, διαταγές πληρωμής, ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητικές κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, δυσβάστακτοι φόροι και χαράτσια, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές χωρίς αντίκρισμα, απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολύσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας, καταγγέλλονται καθημερινά από διάφορους φορείς.

Που θα οδηγήσει όμως όλη αυτή η τραγική κατάσταση; Πολύ φοβάμαι πως στο άμεσο μέλλον, είναι πολύ πιθανόν ο όρκος του Ιπποκράτη να μην φτάνει να καθορίσει την στάση του ιατρικού σώματος στην αντιμετώπισή της και τότε προφανώς θα πάρουν τη θέση που τους αξίζουν τα προβλήματα επιβίωσης των γιατρών σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους προς την οικογένεια τους αλλά και προς τον εαυτό τους, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο φίλος και συνάδελφος απ’ την Καβάλα Θ.Ζεκερίδης, σε ανοιχτή του επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Δεν μπορεί την «νύφη» του δανείου να την πληρώνουν οι γιατροί ενώ τα κάθε είδους τρωκτικά του δημοσίου χρήματος να συνεχίζουν ανενόχλητα το έργο τους. Οι συγκρούσεις σε υπουργικό επίπεδο στο Υγείας, για το ποιος θα αναλάβει τον τομέα του φαρμάκου, με όλα τα «παρελκόμενα» είναι ανησυχητικό σημάδι. Θα πρέπει επιτέλους αμέσως να σταματήσει αυτή η κοροϊδία, αυτός ο εμπαιγμός. Απαιτούμε σήμερα την πληρωμή όλων των οφειλομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *