Το ΣΔΟΕ στα άδυτα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο αφορά σε σωρεία εικονικών συναλλαγών μεταξύ επιχειρηματικών στελεχών και ιερέων με επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr.

Oι μέχρι τώρα έλεγχοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν ένα απίστευτο πάρε-δώσε εικονικών τιμολογίων μεταξύ επιχειρηματιών και κληρικών με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντίστροφα.

Η έρευνα

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε το 2011 έπειτα από καταγγελίες οι οποίες έκαναν λόγο για περίεργες και «υπόγειες συναλλαγές» που είχαν ως αφετηρία τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης.

Το κουβάρι της σκιώδους διαδρομής των χρημάτων άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από την εντολή που έδωσαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Μέσα από αυτούς αποκρυπτογραφήθηκαν οι συναλλαγές του φορέα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, μέσω της διαδικασίας των εικονικών τιμολογίων, στήθηκε ένα προκλητικό «πάρτι» φοροδιαφυγής και αισχροκέρδειας.

Μέχρι στιγμής, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει έξι εταιρείες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, έχει ήδη διαπιστωθεί ότι συνδιαλέγονταν με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω εικονικών τιμολογίων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με δυσθεώρητα χρηματικά ποσά.

Σε «περίοπτη θέση» στη λίστα του ΣΔΟΕ βρίσκεται ο φάκελος μιας μεγάλης τεχνικής εταιρείας η οποία εδρεύει στην Αττική. Η εταιρεία, που ειδικεύεται σε τεχνικές κατασκευές και παροχές εξοπλισμού, φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, να συνδιαλεγόταν με στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκδίδοντας τιμολόγια-φαντάσματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία ήδη βρίσκεται στη ΦΑΕ Αθηνών, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Η «εικονική» Μητρόπολη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη δυσώδη υπόθεση εμπλέκεται και μια πολύ γνωστή Μητρόπολη της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, συγκεκριμένα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζονταν με τους «άγιους πατέρες» οι οποίοι είναι επικεφαλής στη Μητρόπολη μέσω εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Η έρευνα συνεχίζεται

«Πηγές» από το ΣΔΟΕ ανέφεραν στη zougla.gr ότι πρόκειται για «γιγάντια» έρευνα, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η λίστα με τις «ύποπτες» εταιρείες είναι ατελείωτη. «Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκπλήξουν πολλούς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός- Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

http://www.zougla.gr/greece/article/sta-adita-tou-kelpno

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *