ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.Σχετικά με τον ΣΔOE και την χορήγηση αντιγράφων των ιατρικών πιστοποιητικών μαθητών

ΠΡΟΣ:

– κ Bλάσση Κων/νο Προϊστάμενο Α’ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

κ Γαβαλά Tηλέμαχο  Προϊστάμενο B’ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

 

Αγαπητοί κ. Προϊστάμενοι

Όπως ο Ιατρικός Σύλλογος πληροφορείται το τελευταίο διάστημα από πλήθος μέλη του ιατρούς αλλά και γονείς ανηλίκων παιδιών, με εντολή σας ορισμένοι  διευθυντές σχολείων της πρωτεύουσας του νομού μας  παρέδωσαν στο ΣΔOE αντίγραφα των ιατρικών πιστοποιητικών  τα οποία έχουν χορηγήσει  μέλη του, ιατροί, στους γονείς ανηλίκων παιδιών  6-7 ετών ή και μεγαλυτέρων 12 ετών, προκειμένου να εγγραφούν στα δημοτικά σχολεία – γυμνάσια.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

H καθ’ οιονδήποτε τρόπο  εμπλοκή όλων όσων συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή εντολής – χορήγησης – διακίνησης – ανακοίνωσης   των ιατρικών πιστοποιητικών των ανηλίκων παιδιών τα οποία τηρούνται στα σχολεία  σε αρχείο για πιστοποίηση της υγείας των παιδιών για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι  παράνομη πράξη αντίθετη με τις διατάξεις του ν. 2472/1997 “για προστασία του ατόμου από  την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων”  και επισύρει  σοβαρές αστικές (αποζημιωτικές)  και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

O Ιατρικός Σύλλογος και οι ιατροί μέλη του,  έχοντας καθήκον και νόμιμη υποχρέωση από τον ν. 3418/2005 στην προάσπιση-τήρηση  του ιατρικού απορρήτου σχετικά με την υγεία των ανηλίκων παιδιών, συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση και την αγωνία των γονέων των ανηλίκων παιδιών για την παράνομη διακίνηση των ιατρικών πιστοποιητικών και, καλούμενοι, αισθανόμαστε  υποχρεωμένοι να παράσχουμε την συνδρομή μας προς δικαστική αντιμετώπιση των παραβατών του νόμου.

 

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                             Σπυρίδων Μάστορας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *