ΑΡΣΙ: Τι κρύβεται πίσω από τη νομιμοποίηση της τρόικας από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ

  1. 1.       Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ , εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, προχώρησε σε μια πρωτοφανή όσο και συμβολική απόφαση στη συνεδρίαση του ΔΣ της 5/7/2012. Με πρόσχημα σχετική πρόσκληση της αποτυχημένης ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ ( που εφαρμόζει με απόλυτη ακρίβεια την πολιτική ανθρωπιστικής κρίσης των  κυβερνήσεων, ΔΝΤ και ΕΕ) αποδέχτηκε να συνομιλήσει και άρα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τους γκαουλάιτερ της τρόικας στη χώρα μας(task force).
  2. 2.       Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λογική που σκορπά αυταπάτες ότι τάχα με «διάλογο και ανταλλαγές απόψεων» με την κυβέρνηση , τις διορισμένες ηγεσίες των ασφαλιστικών ταμείων και εσχάτως … με τους τοκογλύφους δανειστές  υπάρχει έστω και κάποιο μικρό περιθώριο ανακούφισης από τα τεράστια προβλήματα που γεννά η καταστροφική πολιτική των μνημονίων.
  3. 3.       Τη στιγμή που η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ στηρίζει μια άνευ προηγούμενου επιχείρηση δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής που είναι άκρως αναποτελεσματική στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν γιατρούς και το λαό μας, η πραγματικότητα παραμένει τραγική: Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί οδεύουν γοργά στον επαγγελματικό τους αφανισμό καθώς αντιμετωπίζουν την ουσιαστική παύση πληρωμών (κανείς δεν μιλά πλέον για τα υπέρογκα χρωστούμενα …κουρεμένα και .. ακούρευτα) μαζί με την τελειωτική εξόντωση από την εφορία!
  4. 4.       Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ουσιαστική συναίνεση στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής της τρόικας εσωτερικού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (καθόλου τυχαία βέβαια και η σχετική υποστήριξη της απόφασης για διάλογο με τους γκαουλάιτερ από τις παρατάξεις που στηρίζουν πολιτικά τα παραπάνω κόμματα). Τη στιγμή που ο υφυπουργός Υγείας Σιαλμάς απειλεί ανοικτά τους εργαζόμενους του  Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής ότι θα το κλείσει ΑΜΕΣΑ , χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν μήνες απλήρωτοι , η πλειοψηφία του ΔΣ …. ανοίγει διάλογο  με τους δήμιους της δημόσιας Υγείας.
  5. 5.       Η ΑΡΣΙ τέλος, καταγγέλλει στους γιατρούς της Αθήνας την έκδοση δελτίου τύπου από το ΔΣ του ΙΣΑ  στις 8/7/2012 με τίτλο «απάντηση στους αντιδημοκράτες λαικιστές  της Κούφιας Επανάστασης»  σχετικά  με κείμενο που υπογράφουν συνδικαλιστές που αντιτίθενται στην πρωτοφανή απόφαση για συνάντηση με την task force χωρίς  να υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ! Τέτοιες πρακτικές δηλώνουν πρωτόγνωρο αυταρχισμό, χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους αλλά δεν πρόκειται να περάσουν!!
  6. 6.       Η ΑΡΣΙ καλεί όλους τους γιατρούς να καταδικάσουν τη λογική συναίνεσης που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ και μαζί με τους άλλους υγειονομικούς και το λαό πού πλήττονται βάναυσα  ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.

 

                                ΑΡΣΙ 9/7/12

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *