Ο Ι.Σ.Α. παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής υγείας.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις, που αφενός υπηρετούν το συμφέρον των λειτουργών υγείας και των ασθενών ,αφετέρου, αναδεικνύουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Πατρίδα μας, εξαιτίας της εφαρμογής της αδιέξοδης πολιτικής Λοβέρδου της τελευταίας διετίας.

 

Ο Ι.Σ.Α. όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας  τις πολιτικές στο χώρο της υγείας που υπέδειξε η τρόικα και άκριτα εφάρμοσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή μέχρι να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές αυτές.

 

Οι πρωτοβουλίες του Ι.Σ.Α. και της Διοίκησής του έχουν ενοχλήσει τόσο αυτούς που σχεδίασαν και εφάρμοσαν την αδιέξοδη αυτή πολιτική, όσο κι αυτούς που έχουν επενδύσει  πολιτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, γιατί πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

 

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εξαιτίας της ενόχλησης που έχουμε προκαλέσει και η οποία εκφράστηκε τις τελευταίες ημέρες με μια σειρά ανακοινώσεων που υπογράφονται από συνδικαλιστές του υγειονομικού χώρου με συγκεκριμένη κομματική προέλευση, και τους συνοδοιπόρους τους ,να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας.

 

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον, θα κινηθούμε με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και των συναδέλφων μας, αποφασίζοντας δημοκρατικά και συλλογικά,  σύμφωνα με το πνεύμα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στις Γενικές Συνελεύσεις του ΠΙΣ.

Όσοι επιθυμούν για τον Ι.Σ.Α. το ρόλο του απλού παρατηρητή των εξελίξεων , ρόλο καταγγελτικό κι όχι δημιουργικό, ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις αυτών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εξυπηρετούν όσους θέλουν να πάρουν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς. Η απουσία διαλόγου και η άρνηση επίσημης τοποθέτησης σημαίνει ανοχή των πεπραγμένων όλων των πολιτικών από ασχέτους στο χώρο της Υγείας. Αυτή τη σιωπηρή αποδοχή την καταγγέλουμε ως επιζήμια και επικίνδυνη  τόσο για τον Έλληνα ασθενή όσο και για τον λειτουργό υγείας.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή», δίπλα στους συναδέλφους ιατρούς αλλά και στους ασθενείς, για να ανατραπεί η σημερινή αδιέξοδη πολιτική υγείας. Για να δοθεί επιτέλους τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο να παραμένουν συνάδελφοι μας απλήρωτοι εδώ και 2,5 χρόνια για υπηρεσίες που παρείχαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πληρωθούν επιτέλους οι συνάδελφοι μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ. Για να αντιληφθεί επιτέλους η τρόικα αλλά και η Πολιτεία ότι η έγκαιρη καταβολή των δαπανών για την Υγεία είναι τόσο απαραίτητη όσο είναι η καταβολή των μισθών και των συντάξεων .

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συμμετάσχει ενεργά, με θέσεις και προτάσεις, στη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης και της εφαρμογής μιας νέας πολιτικής υγείας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών και θα σέβεται το λειτούργημα,  την αξιοπρέπεια και την προσφορά του ιατρού. Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος ούτε βέβαια τις επιλογές της τρόικας στο χώρο της υγείας. Αλλά πρέπει να είναι σε όλους ξεκάθαρο πως δεν μας συμφέρει και δεν είναι πλέον αποδεκτό οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στο μέλλον και μας αφορούν, να ληφθούν χωρίς να ακουστούν οι απόψεις μας. Όσοι επιθυμούν για τον Ι.Σ.Α. το ρόλο του απλού παρατηρητή των εξελίξεων, σε ρόλο καταγγελτικό κι όχι δημιουργικό, ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις αυτών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εξυπηρετούν όσους θέλουν να πάρουν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναπτύσσει πρωτοποριακές δράσεις και εθελοντικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και ΟΤΑ όλης της χώρας που τις επιζητούν, για να καλύψει τα κενά της Πολιτείας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Με δράσεις όπως τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, τη διανομή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα ιατρεία των ακριτικών νησιών, την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, αναδεικνύουμε την ευαισθησία των γιατρών μελών μας και δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά. Κι αν κάποιοι μικρόψυχοι επιχειρούν με σαθρά επιχειρήματα να αμαυρώσουν τις πρωτοβουλίες μας, βλέποντας πίσω από αυτές δήθεν «μπίζνες» ή αναζητώντας νομικίστικα προβλήματα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν τη μικρότητά τους. Να αποδεικνύουν ότι δεν νοιάζονται για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, αλλά για τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.

 

Συμμετέχουμε ενεργά στο διάλογο που έχει ανοίξει για την αλλαγή του μίγματος πολιτικής στο χώρο της υγείας, κι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την εφαρμογή μιας νέας υγειονομικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και θα αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των λειτουργών υγείας.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *