ΙΣΑ. Απάντηση στους αντιδημοκράτες λαϊκιστές της Κούφιας Επανάστασης


Tις τελευταίες ώρες, ορισμένοι συνδικαλιστές γιατροί συγκεκριμένου κομματικού χώρου και οι όψιμοι συνοδοιπόροι τους, εκφράζουν δημόσια τη σταλινική τους άποψη, που τους χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια της δημόσιας παρουσίας τους.

Σύμφωνα με την άποψη αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διά του προέδρου του κου Γιώργου Πατούλη, δε θα έπρεπε να εφαρμόζει τις συλλογικές αποφάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου. Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύουν!!!!

Επί της ουσίας, απαντούμε στους διαχρονικούς λαϊκιστές ότι εμείς δε θα παραδώσουμε την αυτόνομη άποψη που έχουμε διαμορφώσει διαχρονικά ως ΙΣΑ, περί υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, αλλά θα τη συζητήσουμε και θα τη διεκδικήσουμε σε όλα τα πεδία που θα κληθούμε.

Ο συλλογικός αγώνας δε γίνεται με τεχνάσματα μη συμμετοχής που οδηγούν σε αδιέξοδες και αυτιστικές πολιτικές, τις οποίες εκείνοι που μας κατηγορούν, υπηρετούν τόσα χρόνια. Οι συλλογικοί αγώνες  γίνονται διαρκώς, σε κάθε επίπεδο, για την ισοτιμία της προσβασιμότητας όλων στις υπηρεσίες υγείας, για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων βάσει κοινωνικών κριτηρίων και των οικονομικών τους δυνατοτήτων και για την υπεράσπιση των ανασφάλιστων πολιτών που πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας.

Αυτά θα πρέπει να φροντίσουν να εξασφαλίσουν οι πολιτικές και οι πολιτικοί, ώστε η οικονομική κρίση να μην  καταλήξει σε ανθρωπιστική. Όμως δεν πρέπει να γίνονται με τη σιωπή και με την αποχή του ιατρικού κόσμου που τελικά σημαίνει ανοχή, αλλά με τη σθεναρή, τεκμηριωμένη και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που έχει διαμορφώσει ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι στη χώρα μας.

Ας κάνουν λοιπόν την αυτoκριτική τους όλοι οι δήθεν δημοκράτες και λαϊκιστές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βαδίζει το δρόμο της εξυγίανσης του συστήματος υγείας στη χώρα μας, με συμμάχους χιλιάδες γιατρούς  της Αθήνας και ασθενείς από  όλη την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *