Με κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιωτικοί φορείς της Υγείας

«Έμφραγμα» έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας λόγω της στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με τον κύριο όγκο των ιδιωτικών κλινικών, των  κέντρων αποκατάστασης, των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων να κρούουν τον κίνδυνο του κινδύνου σε ό,τι αφορά την λειτουργία τους και την προσφορά υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

«Βρισκόμαστε σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας προς εργαζόμενους, ιατρούς, προμηθευτές, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. Αδυνατούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, διότι οι προμηθευτές μας, για την αγορά φαρμάκων,

αναλωσίμων υλικών, υλικών για την πραγματοποίηση επεμβάσεων, αντιδραστηρίων και ακτινολογικών φιλμς,  φίλτρων αιμοκάθαρσης, αερίου οξυγόνου αλλά και τροφίμων, απαιτούν την πληρωμή τους τοις μετρητοίς» αναφέρουν σε επιστολή τους όλοι οι πάροχοι υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Την επιστολή υπογράφουν η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ελλάδος, η Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Σύμφωνα με τους ιδιώτες της υγείας, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 260 εκατ. ευρώ στις  Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης για νοσήλια ασφαλισμένων του και 120 εκατ. ευρώ στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια για εξετάσεις. Σε ό,τι αφορά τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων έως τις 31-10-2011, αυτά αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ για τις κλινικές και τα Κέντρα Αποκατάστασης και άλλα 650 εκατ. ευρώ για τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, για τα οποία επισημαίνουν ότι δεν έχει καθορισθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους.

Οι εκπρόσωποι των παρόχων του ΕΟΠΥΥ ζητούν την αποπληρωμή των οφειλών τους, ειδάλλως προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αναγκαστικά θα πλήξουν τους ασφαλισμένους. Μάλιστα, ιδιαίτερα υπαινικτικοί για τη στάση του ΕΟΠΥΥ απέναντι στον κλάδο των φαρμακοποιών, υπογραμμίζουν ότι «επιταγές σφραγισμένες, διαταγές πληρωμής, ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητικές κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, επισχέσεις εργασίας έχουμε μόνο εμείς που απασχολούμε περίπου 25.000 εργαζόμενους και όχι οι φαρμακοποιοί».

 

[Πρώτοθεμα]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *