Αρκαδία. Για μια καλύτερη ζωή στην πόλη

 

Η ερώτηση είναι απλή: πώς κάνει η Τροχαία αισθητή την παρουσία της στους δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας; Συνήθως με αστυνομικούς που μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε  δρόμους, όταν γίνεται κάποια διαδήλωση στο κέντρο, από αυτές που μας έχει συνηθίσει το ΠΑΜΕ, όπου οι αστυνομικοί απαντάνε ανόρεχτα ή θυμωμένα ότι ο δρόμος είναι κλειστός, χωρίς να δίνουν καμιά πληροφορία εναλλακτικής διαδρομής. Και βέβαια με σπάνιους ελέγχους για την κάρτα καυσαερίων ή το σήμα του 2012 ή κάποιο αλκοτέστ  μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τα άλλα είναι παντελώς απούσα, εκτός βέβαια και αν συμβεί ατύχημα. Αλλωστε, οι οδηγοί έχουν συνηθίσει στο να βρίσκουν μόνοι τους λύσεις με κυκλοφοριακούς αυτοσχεδιασμούς, ελαφρές ή βαριές παραβάσεις του ΚΟΚ, αυτοδικίες και βρισίδια.

Ως εδώ, δεν λέμε κάτι καινούργιο. Όμως η κρίση έχει κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και  οι Τριπολίτες οδηγοί έχουν σπασμένα νεύρα για πολλούς άλλους λόγους πέραν από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που  έχει επιταθεί με την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού και το κλείσιμο των οδών Τάσου Σεχιώτη και Εθνικής Αντίστασης. Όταν λοιπόν σκεφτόμαστε τρόπους να γίνει η πόλη μας καλύτερη, αντί να μιλάμε για ουτοπικές συλλήψεις, ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε στα προφανή.

Φαντάζεστε πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας αν η τροχαία σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία έκανε έστω και στοιχειωδώς τη δουλειά της;

Μπορείτε να οραματιστείτε (δεν βρίσκουμε καλύτερη λέξη) τον πεζόδρομο της Φιλελλήνων, όπως και την πλατεία Αρεως, στο κάτω μέρος της όπου το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και το μνημείο των Αρχιερέων και Προκρίτων χωρίς αυτοκίνητα, τις εισόδους των πεζοδρομίων χωρίς εμπόδια για τα ΑμΕΑ, την κατάληψη των πεζοδρομίων επ αόριστον από σκελετούς με λινάτσες που εμποδίζουν την ανεμπόδιστη  διακίνηση  των πεζών; Δεν απαιτείται μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη, δεν θέλει σπουδαίο σχεδιασμό, μόνο κοινή λογική ζητείται. Αν αυτή η λογική υπήρχε και εφαρμοζόταν έστω κατ ελάχιστο, τότε πολλά θα είχαν αλλάξει, προς το καλύτερο. Δεν νομίζουμε να αντιλέγει κανείς.

Υστερόγραφο. Όλοι βλέπουμε με συμπάθεια και κατανόηση τον αγώνα επιβίωσης των ντεληβεράδων, που διασχίζουν την πόλη από το ένα της άκρο ως το άλλο. Ποιος όμως έχει τολμήσει να τους επιπλήξει για την τραγική  οδική συμπεριφορά τους που ηθελημένα αγνοεί όλους τους κανόνες του ΚΟΚ, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή;

 

 

Δωρεά υδροφόρας

Μια «ξεχασμένη» δωρεά ομογενών μας από Καναδά και Αυστραλία, ποσού 80.940,69 € , η οποία είχε γίνει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 προς την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας για την αγορά υδροφόρας, ήρθε στην επιφάνεια από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα. Ο κ. Γιαννακούρας  ζήτησε με πρότασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο να  αξιοποιηθεί το ποσόν αυτό σύμφωνα με τη βούληση των δωρητών, αφού συμπληρωθεί με επί πλέον 30000 ευρώ, χρήματα που εγκρίθηκαν,  για την αγορά της υδροφόρας, αξίας 110000 ευρώ και χωρητικότητας 13000 λίτρων νερού.

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ

Πρώτος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, εξελέγη ομόφωνα σχεδόν, ο δήμαρχος Τρίπολη κ. Γιάννης Σμυρνιώτης,  συγκεντρώνοντας  40 ψήφους σε σύνολο 45 δημάρχων και δημοτικών συμβούλων (με 4λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο).

Κατά την αυτή ψηφοφορία εξελέγησαν και τα μέλη της διοίκησης του ΦΟΣΔΑ, συγκεκριμένα οι:

Καφαντάρης Δημήτρης Δήμαρχος Πύλου Νέστορος 35 ψήφοι, Γρυπιώτης Ιωάννης Δήμαρχος Ευρώτα 35 ψήφοι, Καμπόσος Δημήτρης Δήμαρχος Άργους Μυκηνών 33 ψήφοι, Πνευματικός Αλέξανδρος Δήμαρχος Κορινθίων 30 ψήφοι, Ανδριανάκος Ευάγγελος Δήμαρχος Νεμέας 29, Νίκας Παναγιώτης Δήμαρχος Καλαμάτας 27 ψήφοι. Εκλέχτηκαν αναπληρωματικά μέλη οι: Κόλλιας Κωνσταντίνος Δήμαρχος Τριφυλίας 29 ψήφοι, Γκιόλας Ιωάννης δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου 21 ψήφοι, Χουσελάς Ευάγγελος δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων 20 ψήφοι, Τρυφωνόπουλος  Αθανάσιος Δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας 20 ψήφοι, Κουσάς Σταύρος Δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδος (παραιτήθηκε από τη διαδικασία)

Δημοτικό τραγούδι

Στη μνήμη της αξέχαστης Δόμνας Σαμίου, που με την δράση και την προσφορά της κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το Δημοτικό Τραγούδι. είναι αφιερωμένος ο 39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012. Ο Δήμος Γορτυνίας αγκαλιάζει και ενισχύει αυτόν τον σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας που του χρόνου συμπληρώνει 40 συναπτά έτη ζωής συμβάλλοντας καθοριστικά στην διατήρηση και συνέχιση της παράδοσής μας.

Οι κατηγορίες που θα λάβουν μέρος οι διαγωνιζόμενοι είναι οι εξής: 1. Βραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών 2. Βραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες  3. Βραβείο καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου. Ιδιαίτερα επιθυμητά είναι τα παλιά, σπάνια και ανέκδοτα δημοτικά τραγούδια.

Καταγγελία Ζαχαριά

Η πρώτη παρέμβαση  του βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Ζαχαριά  και άλλων  συναδέλφων  του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση  στους αρμόδιους υπουργούς,  έγινε προχθές  με επιστολή στη οποία καταγγέλλονται   οι Τράπεζες οι οποίες όχι μόνο αγνόησαν τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού  αλλά και εντελώς προκλητικά: «προέβησαν παράνομα και καταχρηστικά σε αναλήψεις χρημάτων από τους καταθετικούς λογαριασμούς των πελατών πυρόπληκτων δανειοληπτών προς εξόφληση των δήθεν ληξιπρόθεσμων οφειλών των εγγυημένων από το δημόσιο δανείων των πυρόπληκτων νομών και συνεχίζουν να αρνούνται να εφαρμόσουν ενιαία χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις παρατάσεων κατά ένα χρόνο των δανείων των πυρόπληκτων νομών, προφασιζόμενες διάφορες νομοτεχνικές ατέλειες».

Κατόπιν αυτού ζητείται η άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τη επίλυση του προβλήματος.

Τελευταίος των μεγάλων

Ο Γιάννης Μανιάτης (βουλευτής Αργολίδας), ο τελευταίος μεγάλος των Μοϊκανών της περιφέρειάς μας,  είναι από χθες ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, που ανέδειξε η κάλπη που στήθηκε  στα κεντρικά του Κινήματος. Έλαβε 23 ψήφους, από τους 32 που ψήφισαν, με δεύτερο τον Παναγιώτη Ρήγα (βουλευτής Κυκλάδων) και  13 ψήφους  και τρίτο τον Χρήστο Γκόκα (βουλευτή Αρτας) με   10 ψήφους. Με τον Γιάννη Μανιάτη  κλείνει ο κύκλος από τα σημαντικά ονόματα που κυριάρχησαν στο ΠΑΣΟΚ από τη δημιουργία του και μετά, καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα άλλος  ικανός να ακολουθήσει την παράδοση που αυτά τα πρόσωπα δημιούργησαν.

Επιδόματα τυφλότητας

Από ψιλή κρισάρα θα περάσουν για μια ακόμη φορά όλα τα δικαιολογητικά των συνταξιούχων του ΙΚΑ με την νέα απογραφή που ξεκίνησε το Ίδρυμα  και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μετά τη Ζάκυνθο και τη Χίο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και για την Αρκαδία, όσον αφορά τα επιδόματα τυφλότητας, τα οποία ενώ  το 2009 ήταν 370, το 2010 εκτινάχθηκαν στα 1300.

Χαμογελάτε

– Τί διαφορά έχει η ομάδα Δίας από τον θεό Δία;

– Τον Δία τον βρίσκεις στον Όλυμπο, ενώ την ομάδα Δίας στα Έβερεστ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *