ΙΣΑ. ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.


 

Ο ΙΣΑ εδώ και τρεις ημέρες γίνεται δέκτης πληθώρας ιατρών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και η μοναδική τους επιλογή εκ των συνθηκών είναι η χειρόγραφη συνταγογράφηση. Όμως είναι πολλοί οι ιατροί οι οποίοι ευρισκόμενοι σε οικονομική αδυναμία,  δεν δύνανται να συνταγογραφήσουν χειρόγραφες συνταγές,  καθώς δεν είναι σε θέση να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Συνεπεία των ανωτέρω είναι η απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών, με το κρίσιμο ζήτημα της τροποποίησης της υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012, απόφασης του Υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κου. Χ. Κίττα, να έχει αφεθεί στην τύχη του.

Για άλλη μία φορά ο ιατρός στοχοποιείται-τιμωρείται και καλείται εκτός από τα διοικητικά μέτρα να υφίσταται και οικονομική «αφαίμαξη» για να στηρίξει ένα σύστημα που πάσχει από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του.

Η κρίσιμη αυτή κατάσταση απαιτεί άμεση παρέμβαση και από πλευράς σας, εισηγούμενος  εκ της θέσεως σας την τροποποίηση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες σας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *