ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

Προς:     τον  Πρόεδρο  του  Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

κον Μιχάλη Βλασταράκο

 

Κοινοποίηση:  1. Πρόεδρο  του  ΕΟΠΥΥ  κον  Γερ. Βουδούρη

2. Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  κον  Κώστα Νικολή

3. Ιδιαίτερο Γραφείο Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

κου Ανδρέα Λυκουρέντζου

4. Ιδιαίτερο  Γραφείο Υφυπουργού  Υγείας  & Κοιν. Αλληλεγγύης

κου   Μάριου  Σαλμά

 

Από  τη Δευτέρα  2-7-2012  που έληξε  η αναστολή εκτέλεσης   συνταγών  για τον ΕΟΠΥΥ  από  τα φαρμακεία  όλης της χώρας,  και  από ώρα  10.30  έως και 14.30  μεσημέρι,  παρατηρείται  τεράστια  δυσκολία,  αν όχι  αδυναμία,   πρόσβασης  στο ηλεκτρονικό σύστημα  κυρίως για  συνταγογράφηση. Αυτές τις ώρες διακινείται ένα σημαντικό ποσοστό ασφαλισμένων    όλων των ασφαλιστικών φορέων, το οποίο οι ιατροί  αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όπως η νομο- θεσία προβλέπει. Το  αποτέλεσμα  αυτής  της   επαναλαμβανόμενης  δυσλειτουργίας  του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης,  είναι  να υπάρχουν μεγάλες  διαμαρτυρίες  από  τους  ασφαλισμένους, αλλά  και  δυσφορία  από τον ιατρικό κόσμο.

 

Είναι  ενδεχόμενο  ότι  μετά  τη λήξη της απεργίας, η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστη- μα  να γίνεται  για  τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων  και αντίστοχο αριθμό συνταγών,  που μπορεί    να υπερβαίνει  τις  150.000  σε ημερήσια  βάση,  κι αυτό ίσως να είναι  μια πιθανή αιτία του προ- βλήματος.

Αυτό συγχρόνως δείχνει,  για άλλη μια φορά,  την έλλειψη  επάρκειας   του ηλεκτρονικού  συστήματος,  να ανταποκριθεί  επάξια  στις  απαιτήσεις  της  υγειονομικής  περίθαλψης  των  Ελλήνων  πολιτών  και ασφαλισμένων, με την αδυναμία του να υποδεχθεί τη συμμετοχή  του συνόλου των Ελλήνων Ιατρών,   καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Θεωρώντας ότι,  η ηλεκτρονική  συνταγογράφηση  πρέπει να προχωρήσει, παρακαλούμε  θερμά  όπως  ληφθεί πρόνοια  αποστέλλοντάς μας   σχετικές οδηγίες για το πώς θα αντιμε-  τωπίσουμε  αυτή την τεράστια δυσλειτουργία  του ηλεκτρονικού συστήματος, η οποία στρέφεται επί το πλείστον,    κατά  της τεράστιας  πλειοψηφίας  των   ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ,  που   αποτελούν    το 98 %   των  ασφαλισμένων  της  χώρας.

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν.  Γραμματέας

 

 

 

Νίκος  Γαλανόπουλος                                               Ιωάννης   Δάρας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *