ΙΣΠ. Άμεση ανάκληση Υπουργικής Απόφασης σχετικά με επιβολή προστίμου 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή

 

 

 

Επειδή έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όχι μόνο,  σχετικά με την επιβολή προστίμου 1 ευρώ από 1-7-2012 σε κάθε ιατρό που χορηγεί χειρόγραφη συνταγή,  ζητάμε την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης  Υ3Γ/ΓΠ 5547/30-5-2012 του Υπηρεσιακού Υπουργού Κου Κίττα,  προκειμένου να μπορέσουν οι ιατροί να λειτουρ-γήσουν, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

 

Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και λειτούργησε,  δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε την 1η Ιουνίου,  ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες.  Έχουμε κάνει έκκληση μαζί με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ, ότι θέλουμε ένα σύστημα ασφαλές και προσβάσιμο και όχι ένα σύστημα που «πέφτει» τις περισσότερες ώρες της ημέρας και δεν ανταποκρίνεται με σωστό τρόπο στις απαιτήσεις.

 

Επίσης πολλές Μονάδες Υγείας ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ δεν έχουν εφοδιαστεί ούτε με Η/Υ,  ούτε με εκτυπωτές,  ούτε με αντίστοιχο χρόνο ανά ραντεβού,  προκειμένου να πραγματοποιηθεί η «αδύνατη» ηλεκτρονική συνταγογράφηση.  Ως εκ τούτου δεν μπορεί για άλλη μία φορά να στοχοποιείται-τιμωρείται ο ιατρός και να καλείται εκτός από τα διοικητικά μέτρα να υφίσταται και οικονομική «αφαίμαξη» για να στηρίξει ένα σύστημα που πάσχει.  Ο ιατρός οφείλει να θεραπεύσει τον άρρωστο και η Υπηρεσία να αναλάβει τα περαιτέρω.

 

Κε Υπουργέ,  αν άμεσα δεν αναστείλετε την εφαρμογή του μέτρου χιλιάδες ασθενείς θα μείνουν δυστυχώς χωρίς φαρμακευτική συνταγή.

 

ΥΓ.  Ήδη σήμερα πολλοί ιατροί ευρισκόμενοι σε οικονομική αδυναμία,  αρνούνται να συνταγογραφήσουν χειρόγραφες συνταγές,  επειδή δεν μπορούν να χορηγήσουν ηλεκτρονικές.  Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα προστατεύσει τα μέλη του.

Ένα σύστημα πρώτα «κτίζεται» και μετά χρησιμοποιείται.  Δυστυχώς την ηλεκτρονική συνταγο-γράφηση προσπάθησαν να την χρησιμοποιήσουν πριν την «κτίσουν».

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                 ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *