Κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από την Κυριακή, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Οι φαρμακοποιοί πήραν την απόφαση αυτή, καθώς ξεκίνησαν να καταβάλλονται οι οφειλές του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ.

Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 126,98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος, ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011.

Από τι δική του πλευρά, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, αν και,πρέπει να σημειωθεί, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να διακόψουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, καθώς τα χρήματα που έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ για τον επόμενο μήνα είναι ελάχιστα.

Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιφέρειας αλλά και ο σύλλογος του Πειραιά έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις και χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση.

Τα φαρμακεία του Πειραιά σήκωσαν τις τελευταίες ημέρες το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές και τα ράφια να αδειάζουν από φάρμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *