Φάμπρικα παράνομων συνταγών στην Καρδίτσα

Ολόκληρη «επιχείρηση» με παράνομες ιατρικές συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών επιθεμάτων αλλά και γνωματεύσεις που αφορούσαν ανίατες ασθένειες, είχαν στήσει δύο Καρδιτσιώτες οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου γιατρού αλλά και της 26χρονης υπαλλήλου του ιατρείου του για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι δύο άνδρες ηλικίας 39 και 45 ετών αντίστοιχα, την στιγμή της αποχώρησής τους από ιατρείο 41χρονου ιατρού, στο οποίο μετέβησαν λίγη ώρα πριν και όπως διαπιστώθηκε τους είχε χορηγηθεί από την 26χρονη υπάλληλό του ιατρείου εν γνώσει του 41χρονου ιατρού, παράνομη ιατρική συνταγή για την προμήθεια ναρκωτικών διαδερμικών επιθεμάτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

• τέσσερις (4) ιατρικές συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών διαδερμικών επιθεμάτων,

• πέντε (5) ιατρικές βεβαιώσεις – γνωματεύσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που αφορούσαν ανίατες ασθένειες και είχαν εκδοθεί επ’ ονόματι διαφορετικών ατόμων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2011 έως και 29-06-2012 χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις – γνωματεύσεις κατάφεραν να αποσπάσουν από διάφορους ιατρούς 81 συνολικά ιατρικές συνταγογραφήσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε 154 κυτία των εν λόγω επιθεμάτων. Από τις συνταγογραφήσεις αυτές εκτελέστηκαν οι 78 και παρελήφθησαν συνολικά 151 κυτία του ιδίου διαδερμικού ναρκωτικού.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ σε βάρος του 41χρονου γιατρού και της 26χρονης υπαλλήλου του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/famprika-paranomon-sintagon-stin-karditsa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *