Αρκαδία. Ζητείται κάθαρση

 

Ο νέος υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος αναλαμβάνει να διαχειριστεί  ένα από τα πλέον δύσκολα και απαιτητικά υπουργεία σε μια από τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Σε μια στιγμή που οι πολίτες, απογοητευμένοι από την προηγούμενη κατάσταση,  δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παράσχουν ούτε καν τη στοιχειώδη περίοδο χάριτος. Αντίθετα διατυπώνουν  σοβαρές επιφυλάξεις και ζωηρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και για την επιτυχία του.
Οι πρώτες υπουργικές  εξαγγελίες του κ. Λυκουρέντζου  ακούστηκαν θετικά. Ήταν σε χαμηλούς τόνους και απέπνεαν σεμνότητα και ταπεινότητα. Η επιτυχία ή η αποτυχία, όμως, του έργου του δεν θα εξαρτηθεί από τα λόγια, ούτε καν από τις αποφάσεις των πρώτων ημερών. Αλλά από το σύνολο του έργου του σε βάθος χρόνου.  Θα  κριθεί κυρίως  σε δυο μεγάλα και δύσκολα μέτωπα, στα οποία καλείται να δώσει κρίσιμες μάχες και να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο:
Πρώτο μέτωπο είναι η ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάλυση της δημόσιας υγείας, τα πτωχευμένα και υπό διάλυση νοσοκομεία, τα τεράστια προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φάρμακα, που συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό που απαιτεί άμεση και δραστική κυβερνητική παρέμβαση.

Δεύτερο μέτωπο  είναι αυτό της κάθαρσης και της απομάκρυνσης των πιράνχας που απομυζούσαν το χώρο της υγείας και της ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας του, συνεχίζοντας το έργο του κ. Λοβέρδου. Τα δεκάδες σκάνδαλα των τελευταίων ετών αναζητούν… ενόχους. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε στην Αρκαδία  τι έγινε με το πόρισμα και γιατί καθυστερεί η εκδίκαση της υπόθεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Παναρκαδικού νοσοκομείου, αν και  σε ποιες τσέπες κατέληξαν  οι μίζες, αν υπήρξαν,  από την αγορά αυτή, διεκδικώντας  την επιστροφή τους και δημεύοντας τις περιουσίες του όποιου  επίορκου διοικητή. Όπως επίσης πρέπει να μάθουμε γιατί η επίορκος κοινωνική λειτουργός του Ψυχιατρικού νοσοκομείου, δεν τιμωρείται πειθαρχικά αν και έχει καταδικαστεί εδώ και μήνες από τα ποινικά δικαστήρια με διετή φυλάκιση, για παρακράτηση χρημάτων ασθενών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα με την ατιμωρησία της.

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος έχει να επιδείξει  έως τώρα  ένα πλούσιο βιογραφικό ηθικής ακεραιότητας και εντιμότητας.  Η πρόκληση γι αυτόν είναι σημαντική.  Όμως, στην πολιτική  όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας και η ποιότητα των ανθρώπων που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν διάφορους τομείς του υπουργείου του, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του, το μέλλον. Είμαστε αισιόδοξοι.

 

 

 

 

Ο νέος διευθυντής

Το όνομα που ακούγεται περισσότερο αυτή την στιγμή για την θέση του διευθυντή της ΝΔ (που “χήρεψε” μετά την μετακόμιση του Θανάση Σκορδά στο υπουργείο Ανάπτυξης ως υφυπουργού) είναι αυτό του νυν αναπληρωτή διευθυντή, Θόδωρου Δραβίλλα (καταγωγή από Παλαιόπυργο). Πρόκειται για έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Εξάλλου, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί υπουργίας Σαμαρά.parapolitika.gr

Βιοχάλκο.

«Ο Ατσίδας»

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα η θεατρική ομάδα του 3ου Λυκείου Τρίπολης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Ατσίδας» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Η προετοιμασία των μαθητών – τριών γι’ αυτή την παράσταση έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα. Τέτοιου είδους δραστηριότητες εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έχουν προβάλλουν και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η πρωτοβουλία των παιδιών και η ενασχόληση τους με δραστηριότητες καλλιτεχνικού τύπου στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα σε μια τόσο δύσκολη εποχή, γι’ αυτό αυτή η προσπάθεια αξίζει την στήριξη όλων μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποδηλατοδρομία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Τεγεατικού Συνδέσμου «Φύση και πολιτισμός -2012» συνδιοργανώνεται, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων» και της ομάδας «Ζωή-Ποδήλατο», ποδηλατοδρομία από την Τρίπολη στην Τεγέα –και επιστροφή στην Τρίπολη. Το βράδυ στις 8:00 μ.μ. Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 θα λάβει χώρα στην Παλαιά Επισκοπή στο γήπεδο τένις πίσω από την Οικοκυρική Σχολή συναυλία από νεανικά αρκαδικά συγκροτήματα.

Η διαδρομή  θα ακολουθήσει την πορεία: Σιδηροδρομικός Σταθμός της Τρίπολης, Στενό, Λιθοβούνια, Εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου Σταδίου (διασταύρωση προς Αστρος). Συνάντηση με τους Τεγεάτες ποδηλάτες,  Ρίζες , πλατεία Σταδίου, ναός Αλέας Αθηνάς, άγαλμα Λαμπράκη στην Κερασίτσα, χωριό Επισκοπή, Παλαιά Επισκοπή-πάρκο Τεγεατικού Συνδέσμου-αρχαιολογικός χώρος και,  τέλος, επιστροφή

Βιοενεργειακή – Πανόραμα

Έντονα αντέδρασε η Αγωνιστική Κίνηση για το Περιβάλλον Μαντινεία για την παρουσία στο Αρκαδικό πανόραμα περιπτέρου της Βιοενεργειακής Μαντινείας. Και με ανακοίνωσή της θέτει ορισμένα ερωτήματα  ανοιχτά στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως διοργανώτρια αρχή όπως :

-Με ποιά κριτήρια το Επιμελητήριο, έδωσε βήμα προώθησης και προβολής της παρανομίας, των κατασκευαστών, δίνοντάς τους περίπτερο να διαφημίσουν τις αυθαιρεσίες που κάνουν παραβαίνοντας Νόμους και Κράτος και ακολουθώντας  «το δίκιο του ισχυροτέρου»; Και ποιο μήνυμα θέλει να περάσει στον κόσμο που επισκέπτεται την έκθεση, το Επιμελητήριο; Πως όποιος αυθαιρετεί και καταστρέφει Ανθρώπους και Περιβάλλον, είναι αρεστός στους επαγγελματίες και Βιομηχάνους;

Παράνομη
Τούτο γιατί κατά την Αγωνιστική Κίνηση: Η  εν λόγω μονάδα του Βιοαερίου, ούτε σε λειτουργία είναι, ούτε σε νόμιμη βάση έχει στηριχθεί, η ως τώρα κατασκευή της. Οι επιχειρηματίες που την κατασκευάζουν, δεν έχουν στηρίξει δημόσια, την νομιμότητα της απόφασης και εκτέλεσης του εν λόγω έργου, όπως προκλήθηκαν. Οι  «παραβλέψεις» που τεχνηέντως έχουν γίνει, ως προς τα διαδικαστικά, τα σχετικά με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θέματα, δεν έχουν αιτιολογηθεί ούτε στο ελάχιστο από κατασκευαστές και περιφερειακούς παράγοντες. Οι δεσμευτικές για τους κατασκευαστές οδηγίες τόσο της Ελληνικής, όσο και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, κάνουν το όλο εγχείρημα, απαράδεκτο και προσβλητικό, να στηθεί, στο μέσο μιας παραγωγικής περιοχής, με προϊόντα ΠΟΠ και πλήθος άλλων καλλιεργειών, καθώς και σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες και την καταβόθρα Κανατά!

Ενδιαφέρον

Τα ασπράδια των αυγών είναι φάρμακο.

Ένας νεαρός ψεκάζοντας το γρασίδι του με φυτοφάρμακα θέλησε να ελέγξει τη στάθμη του βαρελιού

για να δει πόσο υπάρχει ακόμη. Άνοιξε το καπάκι και άναψε τον αναπτήρα του, αμέσως όμως τον τύλιξαν οι φλόγες από τις αναθυμιάσεις του φυτοφάρμακου. Πήδηξε πάραυτα  από  την καρότσα του φορτηγού του ουρλιάζοντας. Μια γειτόνισσα ακούγοντας τις φωνές και βλέποντας το περιστατικό έτρεξε από το σπίτι της με μια ντουζίνα αυγά φωνάζοντας “φέρτε μου αυγά!” Τα έσπασε, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο και  τα άπλωσε στο πρόσωπο του άτυχου νέου. Όταν το ασθενοφόρο κατέφθασε και οι νοσοκόμοι είδαν τον ασθενή, ρώτησαν ποιός το έκανε αυτό. Όλοι έδειξαν την γειτόνισσα που είχε τη αναλάβει πρωτοβουλία. Την συγχαρήκανε και της είπανε “του σώσατε το πρόσωπο”. Προς το τέλος του καλοκαιριού ο νεαρός επισκέφτηκε την γειτόνισσά του με ένα μπουκέτο λουλούδια. Το πρόσωπό του ήταν σαν μικρού παιδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *