Αρκαδία. Προκαλεί αντιδράσεις

Μικρογραφία της Ελλάδας που αγωνίζεται

Η  Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα που για έβδομη συνεχή χρονιά καλεί επιχειρηματίες και μη κοντά της  για να επιδείξει την παραγωγικότητα ,την εμπορικότητα και την ενεργητικότητα της Αρκαδικής Επιχείρησης και όχι μόνο, αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντικό εκθεσιακό πυλώνα της περιφέρειας.

Η  πολιτική που έχει χαράξει και πάνω στην οποία κινείται έχει ως μοναδικό γνώμονα τη στήριξη και προβολή της Αρκαδικής  παραγωγής και επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή ενεργεί, άλλωστε,  άλλοτε αυτόνομα και άλλοτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Έχοντας διανύσει μια σημαντική περίοδο με αυτή της τη  μορφή, από τότε που απογαλακτίστηκε από την εμποροπανήγυρη της Τεγέας, και έχοντας αποβάλλει τις παιδικές ασθένειες των πρώτων χρόνων, πορεύεται με σιγουριά στο μέλλον, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλη την Πελοπόννησο. Επιδίωξη των υπευθύνων είναι να διαμορφώσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό φορέα, απαλλαγμένο από αδυναμίες και εκκρεμότητες του παρελθόντος, ικανό να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, υιοθετούν σύγχρονες μεθόδους marketing και βελτιώνουν το επίπεδο γνώσης των στελεχών τους. Παράλληλα, βρίσκονται  σε διαρκή αναζήτηση νέων αγορών και τομέων για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους.

Το αμιγώς εκθεσιακό σκέλος των δράσεών τους έχει πεδίο εφαρμογής, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Γι αυτό και  από την άποψη αυτή το αρκαδικό Πανόραμα αποτελεί σε σμικρογραφία την Ελλάδα εκείνη που αγωνίζεται, αντιστέκεται και στο τέλος, σε πείσμα όλων, νικά. Σε αντίθεση, πάντα,  με  την άλλη Ελλάδα της αδιαφορίας, του παρτακισμού, που καίει και καταστρέφει ό,τι φτιάχνει η πρώτη.

Γι αυτό και βγαίνει πάντα νικηφόρα.

 

 

 

 

Αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ως υφυπουργού Παιδείας του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος εθεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προώθησε η κα Διαμαντοπούλου επί θητείας της και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εναντίον της. Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στον τύπο και τα διάφορα blogs, αυτό εξόργισε την πρώην υπουργό, η οποία εκνευρισμένη τηλεφώνησε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και επειδή  δεν τον βρήκε δήλωσε  σε συνεργάτες του  ορθά – κοφτά: πως αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ. Όμως, λίγο αργότερα και αφού  μίλησε μαζί του, φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή, προκειμένου να παραμείνει στους κόλπους του Κινήματος.
Το γεγονός της υφυπουργοποίησης Παπαθεοδώρου σχολιάστηκε και από  τον Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας πως: «όταν συζητούσαμε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Παπαθεοδώρου είχε τρομερά αρνητική διάθεση», για να προσθέσει με νόημα: «Ελπίζω τώρα να έχει διαφορετική στάση».

Βαρύ φορτίο

Δύσκολο και δυσβάστακτο το φορτίο του υπουργείου Υγείας που καλείται να σηκώσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Το αναγνωρίζει ο συμπατριώτης μας υπουργός ο οποίος τονίζει σε χθεσινή του συνέντευξη στο real fm. πως θα ζητήσει να υπάρχει εκπροσώπηση από τους εταίρους της συγκυβέρνησης ώστε να συζητούνται τα διάφορα προβλήματα και να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των αποφάσεων.

Καινούργιο ασθενοφόρο

Το έχει βάλει σκοπό και στόχο του ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας Αστρους  να αγοράσει ένα καινούργιο,  πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για την κάλυψη του πληθυσμού που εξυπηρετεί αυτό το Κ.Υ. Τούτο γιατί το υπάρχον ασθενοφόρο έχει φάει τα ψωμιά του με τα 350 χιλ. χιλιόμετρα που έχει διανύσει  και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τεράστιου από γεωγραφική έκταση δήμου.

Το σημαντικότερο δε πρόβλημα είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,  ότι όταν το ασθενοφόρο είναι απασχολημένο σε κάποιο περιστατικό και συμβεί κάτι επείγον δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης και ο ασθενής πολλές φορές περιμένει αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Για το σκοπό αυτό ανοίχθηκαν πρόσφατα δύο τραπεζικοί λογαριασμοί και καλείται ο   καθένας που έχει την δυνατότητα, να συνεισφέρει με οποιοδήποτε ποσό ώστε το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί  ο στόχος. Στο πνεύμα αυτό θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 7., το απόγευμα, στο γήπεδο του Αστρους, ανάμεσα σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της Βόρειας Κυνουρίας και της ΑΕΚ Αθηνών, με τιμή του εισιτηρίου 5 ευρώ.

Όχι σε διακοπές ρεύματος

Με ανακοίνωσή του και με αφορμή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε πολλά νοικοκυριά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την επιχείρηση: «Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.  Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού. Να παγώσει σήμερα κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί  με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας».

Καλοκαιρινές συναυλίες

Το Μουσικό σχολείο Τρίπολης, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2011 – 2012, διοργανώνει διήμερο «καλοκαιρινών συναυλιών», στο Αποστολόπουλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Τρίτη, 26 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ, με τα μουσικά σύνολα του σχολείου και την Τετάρτη, 27 Ιουνίου και ώρα 19.00 το απόγευμα, με τα σύνολα μουσικής έκφρασης και δημιουργίας μαθητών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ανακύκλωση ρούχων

Είκοσι κάδοι ανακύκλωσης, για συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας. Η αντιπροσφορά της Εταιρείας, που θα τοποθετήσει τους κάδους και θα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα θα είναι καινούργια ρούχα και παπούτσια για τους δημότες  που τα έχουν ανάγκη μέσω του Δημοτικού Παντοπωλείου

Κρουαζιερόπλοια

Πάνω από 2.000 τουρίστες επισκέφθηκαν προχθές στην Καλαμάτα με τα 3 κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι. Οι περισσότεροι περιηγήθηκαν στην πόλη, ενώ ένας σημαντικός αριθμός επιβατών -με 15 πούλμαν συνολικά- επισκέφθηκε το Βουλκάνο και θρησκευτικούς προορισμούς στην Καλαμάτα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη και τα Ανάκτορα του Νέστορα.

Χαμογελάτε

– Γιατρέ, έσπασα το χέρι μου σε δυο μέρη.

– Να αποφεύγετε αυτά τα δύο μέρη.

 

– Γιατρέ μου, μπορώ να έχω και μια δεύτερη γνώμη;

– Βεβαίως! Ελάτε ξανά αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *