Αρκαδία. Κόντρα στην απογοήτευση

 

Μέσα στη γενική κατήφεια, απαξίωση, ταπείνωση αλλά και την καταθλιπτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, υπάρχουν εκδηλώσεις αντίστασης στη γενικευμένη απελπισία. Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας,  εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι, μέλη της θεατρικής τους ομάδας,  βρίσκουν διέξοδο, λύτρωση και νόημα ζωής στην τέχνη. Ερασιτέχνες στο θεατρικό σανίδι, εδώ και κάμποσα  χρόνια,  αφοσιώνονται στη διακονία της τέχνης µε ζήλο επαγγελματικό, χωρίς να φείδονται κόπου και χρόνου και χωρίς τις σκοπιμότητες της προβολής και της αναγνώρισης.
Αυτές τις μέρες καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, πλήθος κόσμου συρρέει στο Πνευματικό Κέντρο για  να παρακολουθήσει στο εκεί αμφιθέατρο  την άκρως ενδιαφέρουσα, τίμια και αισθητικά καλαίσθητη παράσταση – κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, « Μιας Πεντάρας Νιάτα», που δίνει η θεατρική ομάδα των δασκάλων, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα της Αρκαδίας. Και αποζημιώνει όλους εκείνους που σπεύδουν και κατακλύζουν το χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Η Μπέσυ Πετροπούλου – Λειβαδίτη,  μια ερασιτέχνιδα  µε πείρα εμφανή , με πληθωρική  σκηνική παρουσία και  έξοχη φωνή που  θα μπορούσε να σώσει όποια επαγγελματική παράσταση στο καλύτερο θέατρο της χώρας. Από κοντά και οι Σπύρος Βαρδουνιώτης, Βασίλης Χρονόπουλος, Τάσος Κωνσταντούρος, Πάνος Ηλιόπουλος, Μαρία Σύριου, Γιώργος Καζαντζίδης, Γεωργία Τζανή, Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Μπουρνάς, Φωτεινή Βαρτζιώτη, Βασίλης Ντέμος,  Πόλα Τσιπιανιτοπούλου, όλοι τους σημαντικοί  συντελεστές της παράστασης που απέδωσαν θαυμάσια  τους απαιτητικούς ρόλους τους, πάντα µε σεβασμό στο κείμενο, στον ρυθμό του, το ήθος του κωμικού λόγου και στο ύφος του είδους αυτού του λαϊκού θεάτρου. Αναφέροντας το όνομά τους τιμούμε αδιακρίτως όλη την ανθούσα από χιούμορ και αισιοδοξία  θεατρική ομάδα. Μέσα σ’ ένα απλό και λιτό  σκηνικό, όπου παρέπεμπε πότε σε ένα γραφείο επιχείρησης και πότε σε ένα απλό  δωμάτιο η σκηνοθεσία  του έργου, δίδαξαν (κυριολεκτικά) σκηνικό ήθος και ισόρροπο ρεαλισμό και λυρισμό.  Ώστε αποχωρώντας από την αίθουσα αβίαστα να  σιγοψιθυρίζουμε μαζί με τον Πασχάλη (Τάσο Κωνσταντούρο), εκ των πρωταγωνιστών  του έργου το…νυν απολύεις τον δούλο σου δέσποτα.. Μπράβο τους!

 

 

Αρκάδες υπουργοί

Η σύνθεση της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε χθες περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά αρκετούς υπουργούς που έλκουν την καταγωγή τους από την Αρκαδία, ή σχετίζονται με την Αρκαδία όπως: ο  Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο  Υπουργός Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, αλλά και ο  Υφυπουργός Παιδείας, νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος

Παπαθεοδώρου. Ειδικότερα το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργού υγείας που αναλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος δείχνει πως ο Αντώνης Σαμαράς με αυτό τον τρόπο εμπιστεύεται σε μέγιστο βαθμό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο σε μια κρίσιμη  στιγμή που  ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει πολλά και μείζονα προβλήματα.

Και η έκπληξη

Μεγάλη  έκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση  του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην θέση του υφυπουργού Παιδείας, με υπουργό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο κ. Παπαθεοδώρου θεωρείται από τις ήπιες φωνές τις Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρέσβης Αμερικής

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την προώθηση της εξωστρέφειας των αρκαδικών επιχειρήσεων, διοργανώνει γεύμα εργασίας με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Daniel Bennett Smith και Επιχειρηματίες, σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 14.00 στο εστιατόριο «Μαϊθανασάκος». Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα γίνει ελεύθερη συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας και διείσδυσης των ελληνικών και ιδιαίτερα των αρκαδικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην αμερικανική αγορά. Θα προηγηθεί, στη 1:00 μ.μ., συνάντηση του κ. πρέσβη με το δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, στο γραφείο του δημάρχου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Αντάλλαξαν φανέλες

Την καινούργια φανέλα του Αστέρα, που θα φορεθεί στην  αγωνιστική περίοδο 2012-13 παρουσίασε στην έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Μποροβήλος, δωρίζοντας, μάλιστα, μια στον επιχειρηματία και Αρκάδα συμπατριώτη μας κ. Κ. Αγγελόπουλο. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαιριστές Σάββας Τσαμπούρης, Χρήστος Πιπίνης και Τάσος Μπακασέτας.  Ο τελευταίος ανταπέδωσε την δωρεά προσφέροντας αναμνηστική φανέλα  από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.

Αρκαδικά Γράμματα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Μαΐου 2012, στο Μέγαρο Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, Θεμιστοκλέους 5 – 10677 Αθήνα, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 30 Μαΐου 2012 ως εξής:  Πρόεδρος: Ηλίας Στασινός  Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Καλπακιώτης  Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Κατσούλος Ειδική Γραμματέας: Ευγενία Χαρμαντά   Ταμίας: Μαρία Γαβρήλου   Έφορος: Γεώργιος Παναγόπουλος  Μέλη: Βασίλειος Ντάντουλης,   Παναγιώτης Αϊβαλής,  Χρήστος Τσούτσουβας,   Αγγελος  Θεοδωρόπουλος , Νικόλαος Σωτηρόπουλος

Έργα των χειρών τους

Εμπνεύστηκαν, όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Βυτίνας, από την ομορφιά του Μαινάλου και μαζί με τους καθηγητές τους δημιούργησαν, στο  πλαίσιο προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων, δικά τους πρωτότυπα έργα τα οποία και παρουσιάζουν στο σχολείο τους. Τα έργα αυτά έχουν να κάνουν με ζωγραφική, φωτογραφία, ποιητική ανθολογία και   κολλάζ παράλληλα με ηλεκτρονικό υλικό και μουσικές ταινίες.  Όλα αυτά σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα, μετά τις 6 στο χώρο του σχολείου, με το γενικό τίτλο «Ταξιδεύοντας στο Μαίναλο»… Θαυμάστε τους…!

Θέατρο δωρεάν

Δωρεάν μια  παράσταση από όσες παρουσιαστούν στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου από 1η Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού θα μπορούν να παρακολουθήσουν άνεργοι που έχουν εγγραφεί πριν την 31η Μαρτίου του 2012 στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Προς τούτο όσοι επιθυμούν μπορούν  να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Τ, οδός 28ης Οκτωβρίου 56, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης του δελτίου ανεργίας, καθώς και η επιθυμητή παράσταση, προκειμένου να τους χορηγηθούν δωρεάν δύο (2) εισιτήρια για μία παράσταση.

Χαμογελάτε

Μπαίνει μια μέρα ένας άνεργος ε κάποιο  μαγαζί και ρωτάει τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά.
– Βεβαίως και υπάρχει μια θέση. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έρχεσαι τρεις μέρες και να είσαι εδώ δύο..ώρες.  Ο μισθός σου θα είναι 2500 ευρώ τον μήνα, με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό και μία ξανθιά για  γραμματέα.
-Πλάκα μου κάνεις; -Εσύ άρχισες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *