Ανδρέας Λυκουρέντζος. Συνέντευξη στo Ρ/Σ Real FM – 20.06.2012

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2012

 
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο REAL FM και στο δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε τις εξής θέσεις:

Γ. Παπαδόπουλος: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι οι υπόλοιποι εταίροι συμμετέχουν με εξωκοινοβουλευτικούς;
Α. Λυκουρέντζος: Το σημαντικό για τη χώρα είναι να υπάρξουν προγραμματικές δεσμεύσεις που θα ανταποκρίνονται ως εφαρμοσμένη πολιτική στις επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Αρκεί η εμπιστοσύνη των δυο κομμάτων προς τη Κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά για να υπάρχει μια ισχυρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση. Οι επιλογές των προσώπων είναι της προτιμήσεως των πολιτικών αρχηγών και η ΝΔ δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις επιλογές αυτές.

Γ. Παπαδόπουλος: Μήπως θέλουν τα άλλα κόμματα να απεμπλακούν, αν τα πράγματα δεν εξελιχτούν όπως θέλετε;
Α. Λυκουρέντζος: Όχι, όπως δήλωσε και ο Ε. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης η τοποθέτηση τους είναι ειλικρινής μπροστά στις ανάγκες του τόπου. Δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.

Γ. Παπαδόπουλος: Συνεργάζεστε με το ΠΑΣΟΚ που το είχατε κριτικάρει έντονα όπως και τον Ευ. Βενιζέλο;
Α. Λυκουρέντζος: Η οκταετία 2004–2012 είναι ένα χρήσιμο μάθημα με πολλούς αποδέκτες. Όλοι πρέπει να κάνουμε ανασκόπηση για το πώς φτάσαμε ως εδώ και να δούμε το μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα, απαλλαγμένοι από δογματισμούς παίρνοντας τώρα αποφάσεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στις περιστάσεις.

Γ. Παπαδόπουλος: Αναθεωρείτε την άποψη ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη για το πώς φτάσαμε στο περασμένο Μάιο;
Α. Λυκουρέντζος: Δεν αναθεωρώ σε τίποτα, όμως συναισθανόμενος την ευθύνη για το αύριο του τόπου λέγω ότι μπορούμε διδασκόμενοι από την οκταετία να καθορίσουμε τις επιλογές-συμπεριφορές μας ώστε να εξυπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον.

Γ. Παπαδόπουλος: Πού τοποθετείτε τον ορίζοντα αυτής της Κυβέρνησης;
Α. Λυκουρέντζος: Ο συνταγματικός κύκλος μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων ορίζεται στα τέσσερα χρόνια. Η συνήθης πρακτική αμέσως μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της κυβέρνησης να αρχίζει η συζήτηση για να ανασχηματισμό σε έξι μήνες και εκλογές σε δύο χρόνια, έχει βλάψει τον τόπο. Η συμμετοχή των κομμάτων στη νέα κυβέρνηση πραγματώνεται με ειλικρίνεια, με εντιμότητα και θέληση για προσφορά. Είναι ώρα η νέα Κυβέρνηση να διαφυλάξει αυτές τις αξίες, με τις οποίες συγκροτείται και να εξαντλήσει την τετραετία. Ζητώ από όσους δε θα συμμετάσχουν να στηρίξουν τη Κυβέρνηση με την πολιτική τους πρακτική γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει ακραίες συμπεριφορές και αναμέτρηση στο πεζοδρόμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *