Με φυματίωση δύο βρέφη στο Ηράκλειο

Καθησυχάζει ο γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, διαβεβαιώνοντας ότι κανένα παιδάκι ή ενήλικος δεν κινδυνεύουν απ’τον ιό -Προληπτικός έλεγχος στο περιβάλλον των δύο κοριτσιών και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών στους οποίους φοιτούσαν.

Στο ΠΑΓΝΗ για τις απαραίτητες εξετάσεις οδηγήθηκαν δύο μικρά κοριτσάκια – το ένα εμπύρετο -, τα οποία διαγνώσθηκαν με φυματίωση. Τα κοριτσάκια 22 και 25 μηνών αντίστοιχα, φοιτούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ μετά τη διάγνωση της φυματίωσης, κι αφού διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, ακολουθούν την ενδεδειγμένη θεραπεία στο σπίτι τους.

Τα κοριτσάκια, από την Ελλάδα και την Αλβανία, αντίστοιχα, δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όπως διαβεβαιώνει καθησυχαστικά ο γιατρός δημόσιας υγείας, Μανόλης Λουμπούνης, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς η φυματίωση δε μεταδίδεται από βρέφη σε βρέφη ή σε ενήλικες. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνήθως τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν, κατά 99%, από το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ.Λουμπούνη ελέγχεται το περιβάλλον των παιδιών, ενώ θα ελεγχθεί και το προσωπικό των παιδικών σταθμών, το οποίο σημειωτέον υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε δύο χρόνια. Παράλληλα με τη θεραπεία που ακολουθούν κατ’οίκον τα κοριτσάκια, γίνεται έλεγχος και στα μέλη της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντός τους.

http://cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *