Δανεικές σύριγγες και γάζες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ

Διογκώνεται το πρόβλημα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ιδίως στην Αττική, όπου το ένα νοσοκομείο δανείζεται σύριγγες  και άλλα υλικά από διπλανά νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Βήματος”, μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνδρίου να εγκρίνει τις δαπάνες, δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή των παραγγελιών που έχουν γίνει από τα Νοσοκομεία και αφορούν νοσοκομειακά υλικά και ουσίες που έχουν ήδη διατεθεί στους ασθενείς.

Το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από μια σειρά αποφάσεων του 4ου τμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου που “μπλόκαρε” την πληρωμή υγειονομικού υλικού (π.χ. βηματοδότες, ηλεκτρόδια κ.λπ.) από τις παρτίδες που είχαν παραγγελθεί σε μικρότερα ποσά για να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού και να γίνουν απευθείας αναθέσεις.

Το τμήμα του ΕΣ έκρινε ότι είναι αντίθετη στο Κοινοτικό Δίκαιο η διάταξη του ν. 3984/11 που προσπάθησε να εγκρίνει την πληρωμή όλων των σχετικών δαπανών από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι το τέλος του 2011 ανεξάρτητα από τα προβλήματα και τις πλημμέλειες που παρουσιάζουν.

Η διαπίστωση της παραβίασης του Κοινοτικού και Συνταγματικού Δικαίου οδήγησε στο να “μπλοκάρουν” οι αρμόδιοι επίτροποι τις σχετικές δαπάνες πληρωμής, οδηγώντας σε μεγάλες ελλείψεις.

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Π. Πικραμμένος, είχε στείλει δύο επιστολές στην ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να συνεχιστεί η προμήθεια των αναγκαίων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων, ώστε να μη διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

http://news247.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *