Ισχυρό το μέτωπο των εθελοντών αιμοδοτών…

Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών το κίνημα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως καταγράφεται για ακόμη μία φορά από τα στοιχεία της δεύτερης μέσα στο 2012 εκστρατείας αιμοδοσίας.

Αυτή διοργανώθηκε από τις 9 έως τις 15 Ιουνίου με τη συμμετοχή δεκάδων νέων εθελοντών αιμοδοτών και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγ. Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενώ την εκστρατεία στήριξαν δεκάδες πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής, σημειώνοντας όλοι μαζί ένα νέο ρεκόρ.

«Η αιμοδοσία πλέον είναι καθαρά υπόθεση της κοινωνίας του δήμου μας και των συμπολιτών μας, που αποδεικνύουν με την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή τους τον βαθμό αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία που επιδεικνύουν είναι στοιχεία που συγκινούν τους πάντες και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε δημοσίως» δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο δήμαρχος για τον πολλαπλασιασμό των εθελοντών που εντάχτηκαν στο μεγάλο κίνημα των δωρητών οργάνων σώματος με την εγγραφή στον κατάλογο έξι νέων δωρητών, ενώ πολλές υπήρξαν οι εγγραφές δοτών αιμοπεταλίων, όπως επίσης και οι ενημερώσεις γυναικών, ώστε να γίνουν δότριες βλαστοκυττάρων.

Τα ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα στηρίζονται με τον πλέον ηχηρό τρόπο από το αποτέλεσμα της τελευταίας εκστρατείας αιμοδοσίας, η οποία μετατράπηκε σε γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 756 μονάδες αίματος, σημειώνοντας αύξηση 20,58% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2011 (756 έναντι 627 μον.), ποσοστό πολύ υψηλό, αν ληφθούν υπ’ όψιν οι καιρικές συνθήκες που συνέβαλαν στην έξοδο του πληθυσμού προς τις κοντινές παραλίες.

Έτσι, η Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε κατά 756 μονάδες, για να φτάσει τις 4.397, γνωρίζοντας αύξηση 20,79%, με αποτέλεσμα να είναι από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες της χώρας. Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, όμως, έρχεται από την προσέλευση και συμμετοχή νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ανήλθαν στους 250, με τους ενεργούς αιμοδότες να ξεπερνούν τους 3.500. Η θεαματικότερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σημειώθηκε στη Δ.Ε. Πεύκων (73,70% – 66 έναντι 38 μονάδων), για να ακολουθήσει η Δ.Ε. Νεάπολης (71,30% – 223 έναντι 159) και η Δ.Ε. Πεύκων (43,40% – 43 έναντι 30).
«Όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποιήσαμε μια οργανωμένη και δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης-πρόσκλησης των συμπολιτών μας, η οποία απέδωσε αποτελέσματα. Είναι πολύ θετικό κι ευχάριστο το γεγονός ότι και στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες οι εθελοντές πολλαπλασιάζονται από αιμοδοσία σε αιμοδοσία. Αυτό το κίνημα οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σε ανάγκες» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης.

Συμμετοχές συλλόγων

Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή των συλλόγων και φορέων του δήμου που συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας και οι οποίοι ξεπέρασαν τους 30, με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών Πασχόντων από κακοήθη Νοσήματα Βορείου Ελλάδος «Λάμψη» να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία και συμμετοχή του. Στελέχη του, παρουσία παιδιών, διένειμαν στους εθελοντές αιμοδότες ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια του συλλόγου, προσκαλώντας τους να γίνουν δότες αιμοπεταλίων που τόσο χρειάζονται τα παιδιά.

Το «παρών» έδωσαν και οι εξής σύλλογοι και φορείς: HOOP, Φοίβος Συκεών, ΕΔΟΜΑΚ, Πολιτιστικό Οδοιπορικό Συκεών, Κεραυνός Αγ.Παύλου, ΟΙΚΟΡΑΜΑ, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Μαχητές Πεύκων, Thessalonistas, Ακρίτες Συκεών, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Συκεών (κολύμβηση), Φιλοζωικός Σύλλογος «Φροντίζω», Σύλλογος «Αλλάζω», Ελπίδες Συκεών, Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης, V-STROM NORTH HELLAS, Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βετεράνων Νεάπολης, Τοπική Εφορεία Προσκόπων Νεάπολης, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Νεάπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, Σ.Φ. ΠΑΟΚ Συκεών, ΒΑΟ, Φίλαθλος Όμιλος Αντισφαίρισης Νεάπολης, 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Συκεών, ΙΕΚ Νεάπολης, Σ.Φ. Άρη SUPER 3 Νεάπολης-Συκεών, Παναθλητικός Συκεών, Ένωση Συκεών (Kick Boxing), Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/greece/article/isxiro-to-metopo-ton-e8elonton-emodoton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *